VIDEO Bordel v Bruseli: Zákaz vychádzania sa skončil hádzaním kameňov

    0
    Ilustračná snímka (Autor: TASR)

    Všetko sa začalo v piatok večer, keď, ako informuje denník The Brussels Times, došlo k úmrtiu devätnásťročného mladíka.

    Aj Belgicko zaviedlo zákaz vychádzania okrem nevyhnutných prípadov. Okolo deviatej hodiny si bruselská polícia všimla dvoch mladíkov na skútroch a chcela prešetriť, či majú dôvod byť vonku. Ale keď sa k nim priblížili, jeden z nich sa rozhodol, že polícii ujde, a tá ho začala prenasledovať. Po chvíli policajnej hliadke zmizol z očí, ale potom sa objavil v protismere, keď sa snažil predbehnúť dodávku, pričom nabúral do druhého policajného vozidla. Mladík, ktorého meno bolo údajne Adil, pri zrážke zomrel.

    Okolnosti, za akých ku krátkej naháňačke a k smrti vodiča skútra došlo, bude vraj vyšetrovať štátne zastupiteľstvo, ale niektorí mali o vine v tomto prípade jasno.

    V sobotu došlo pre smrť mladíka k nepokojom okolo radnice vo štvrti Anderlecht, keď sa ďalší mladíci dostali na uliciach do konfliktu s políciou. „Došlo k pozičnej bitke, keď mladíci hádzali kamene a polícia proti nim vyštartovala s obuškami. Hneď niekoľko vozidiel bolo zapálených a v jednom z videí je možné vidieť, ako mladík so zahalenou tvárou uteká so zrejme policajnou zbraňou a strieľa do vzduchu,“ píše The Brussels Times. Do sobotňajšieho večera sa polícii podarilo zadržať 45 výtržníkov.

    Ako pouličný boj vyzeral, je možné vidieť z tohto videa.

     

     

    Zdroj: Twitter/Hassan

    Rodina mŕtveho sa od násilia dištancuje. Starosta Andrelechtu vyhlásil, že mladíci rozhodne nemali v úmysle spomínať na zosnulého, ale chceli vyvolať potýčku. Okolo ôsmej bola podľa polície situácia pod kontrolou, ale potom došlo k útokom na policajnú stanicu kameňmi, takže policajti opäť zasahovali. Situácia sa definitívne upokojila, keď dorazili posily z ďalšej štvrte, aj s vodným delom.

     

     

    Zdroj: Twitter/Mark Higgie

    - Reklama -