VIDEO Bolestný pohľad. Demolačné práce v Prešove sa začali. Stroj začal búrať zničenú bytovku

    0
    Hasiči pomocou vysokozdvižnej plošiny prehľadávajú bývalé byty a hľadajú v troskách panelového domu na Mukačevskej ulici v Prešove telesné pozostatky obetí ničivého výbuch plynu v sobotu 7. decembra 2019. (Autor: TASR)

    Začali asanačné práce

    “Vzhľadom na náročnosť asanačných prác a vzhľadom na fakt, že ide o bytovku, ktorú výrazne poškodil výbuch a požiar, zatiaľ nevieme odhadnúť, ako dlho tieto práce potrvajú,” uviedol pre TASR hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

    Technika na búranie prišla z Česka

    Bytovku likvidujú pomocou špeciálneho stroja so 68-metrovým ramenom. Technika prišla aj za asistencie polície z Česka do Prešova v piatok (13. 12.) popoludní. Špecializovaná stavebná firma z Českej republiky v spolupráci so statikmi vytýčila bezpečnostné zóny. Oplotený priestor v okolí uvedenej bytovky z bezpečnostných dôvodov čiastočne rozšírili. Obyvatelia Mukačevskej ulice z okolitých bytoviek sa z dôvodu bezpečnosti počas asanačných prác nemôžu zdržiavať vo svojich bytoch.

    Priestor je monitorovaný policajným dronom

    V dostupnej vzdialenosti od bytového domu č. 7 sú v pohotovosti záchranári a pracovníci elektrární aj plynární, aby mohli v prípade potreby zasiahnuť. Polícia SR zároveň žiada všetkých obyvateľov mesta, aby nevstupovali na strechy budov za účelom pozorovania, dokumentovania, fotografovania alebo nakrúcania priebehu asanačných prác na spomínanom bytovom dome. Priestor bude monitorovaný policajným dronom.

    Výbuch plynu a následný požiar v 12-podlažnej bytovke na prešovskom sídlisku 6. decembra neprežilo sedem ľudí a jedna osoba je nezvestná. Bytovka je zničená, svoje domovy museli dočasne opustiť aj obyvatelia viacerých okolitých domov.

     

    - Reklama -