VIDEO Bol som privalený pod ostatnými a oni neprestávali strieľať, povedal zdesený svedok, ktorý prežil teroristický útok na rockovom koncerte

    0
    Teroristické útoky v Paríži. Ilustračná fotografia (Autor: SITA)
    Najhoršie sa skončila rukojemnícka dráma v koncertnej sále Bataclan, kde prišlo o život 82 ľudí. Masaker sa začal krátko pre 22. hodinou. Do haly, kde práve koncertovala rocková skupina Eagles of Death Metal, vtrhli údajne traja muži, ktorí na sebe ani nemali masky a v rukách držali automatické pušky. 
     
    O tom, čo sa presne dialo po príchode teroristov z Islamského štátu, prehovoril ešte v noci na sobotu jeden z účastníkov koncertu, ktorý mal to šťastie a prežil masaker samovražedných atentátnikov. Militanti odpálili na svojich telách pripevnené nálože vo chvíli, keď do Bataclanu, v ktorom držali asi stovku rukojemníkov, vtrhlo policajné komando. Ešte predtým však strieľali podľa svedka náhodne do ľudí, ktorí si na ich príkaz ľahli na zem. 
     
    „Boli sme pri bare a počuli sme petardy alebo niečo, o čom sme si mysleli, že sú to petardy. Otočili sme sa a videli sme dvoch mužov, nie starších ako 25 rokov, ktorí mali v rukách kalašnikov. Povedali nám, aby sme si ľahli na zem a bol tam jeden, čo nám stále ukazoval, aby sme zostali dole. Všetci v miestnosti si ľahli, ja som bol privalený pod ostatnými a oni neprestávali strieľať,“ povedal pre BBC jeden z fanúšikov, ktorý prežil masaker na rockovom koncerte.
     
    VIDEO: Svedok masakra v koncertnej sále Bataclan
     
    Podľa svedka bezhlavého vraždenia boli útočníci prekvapujúco pokojní a konali chladnokrvne. „V jednej chvíli som zapochyboval, či strieľajú ostrými, ale potom som videl ako jeden z nich niekoho zastrelil a pochopil som,“ povedal vo videozázname muž, ktorý prežil útok teroristov v koncertnej sále  Bataclan.
     
    - Reklama -