VIDEO “Bojovník” Islamského štátu mávajúci vlajkou Daešu prekročil nemecké hranice, nikto si ho nevšímal

    0
    Dánsky mladík Vlad, vydávajúci sa za teroristu ISIS. (Autor: reprofoto: youtube)

    Mladý Dán s prezývkou Vlad Tepeš je na svojom profile na svetovom videoportáli YouTube známym používateľom, pričom zverejňuje najmä videá s protiimigrantskou tématikou. Pred dvoma dňami zverejnil aj video, v ktorom maskovaný muž vydávajúci sa za bojovníka ISIS, bez problémov prekračuje dánsko-nemecké hranice bez povšimnutia. Vlad vyhlásil, že chcel týmto spôsobom poukázať na to, ako úbohé je zabezpečenie hraníc proti teroristom. Maskovaným mužom má byť on sám.

    Testujeme hraničné kontroly. Môže terorista ISIS prekročiť hranice bez povšimnutia?“ píše v komentári k videu Vlad. Hraničné kontroly neexistujú. Cítite sa pohodlne s našimi otvorenými hranicami?” pýta sa.

    Video prichádza v nadväznosti na teroristický útoku na vianočné trhy v Berlíne pred Vianocami, pri ktorom terorista vpálil do davu na trhoch kamiónom a 12 ľudí usmrtil, pričom ďalších 48 utrpelo vážne zranenia. Nemeckej polícii sa ho  nepodarilo zadržať a muž bez väčších problémov prekročil nemecké hranice a ušiel z krajiny bez povšimnutia.

    Útočník dokázal prekĺznuť cez prinajmenšom dve medzinárodné hranice v rámci Európskej únie bez toho, aby ho policajti zastavili a kontrolovali. Muž bol nakoniec dopadnutý v talianskom Miláne.

    Autor: Dominik F.

    - Reklama -