VIDEO Ak by som o tom vedel, obaja by žili, tvrdí Tóth

    0
    Peter Tóth (Autor: Reprofoto: Youtube)
    „Výpoveď svedka pod svojou identitou má väčšiu váhu v trestnom konaní a ja chcem, aby boli vrahovia Jána Kuciaka potrestaní,“ povedal Tóth. „Keby som si chcel veľmi uľahčiť život, mohol som dôkazy hodiť do Dunaja alebo ich spáliť, ale to nie je môj štýl,“ hovorí vo videu.
    Tóth až doteraz popieral, že by bol utajeným svedkom, ktorý po zadržaní Aleny Zsuzsovej a ďalších obvinených vypovedal v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.
     
    Tóth sa vo videu od samotnej vraždy dištancuje a tvrdí, že keby vedel o príprave vraždy, Ján Kuciak a Martina Kušnírová by ešte žili. Zároveň potvrdil, že sprostredkoval sledovanie novinárov, ale on sám nikoho nesledoval. Jána Kuciaka podľa neho sledovali na prelome septembra a októbra 2017, teda niekoľko mesiacov pred vraždou, odmieta však, že by to súviselo s prípravou vraždy. 
     
     
    Vo zverejnenom videu zároveň zdôvodňuje svoje nevypovedanie hneď po vražde, ale až po zatknutí Zsuzsovej a ďalších obvinených. „S Kočnerom sme sa o tom rozprávali, mali sme dosť ostrú výmenu názorov. Tvrdil mi, že nie je taký hlúpy, aby dal zavraždiť človeka, keď s ním mal otvorený konflikt,” hovorí Tóth. 
     
    Neskôr vypovedal vraj preto, lebo po zadržaní ľudí okolo Tomáša Szabóa, začala Zsuzsová zisťovať, či Kočner nezačal “hovoriť a natierať iných”.
    Tóth spomína aj úzke vzťahy Kočnera a nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra, ktorý má zasa blízko k predsedovi Smeru.
     
     
    - Reklama -