VIDEO Aj slovenská expolitička Magda Vášáryová radí Čechom, ako voliť

    0
    Magda Vášáryová (Autor: TASR)

    „V týchto rozhodujúcich parlamentných voľbách je dôležité podporiť všetky politické sily, ktoré stoja na strane Európy a neuhnú,“ podporila herečka Magda Vášáryová stranu TOP 09.

    Zdroj: Facebook/TOP 09

    „Žijeme vo vyspelej krajine, ktorá je historicky súčasťou západnej kultúry. Preto je aspoň pre mňa nesmierne dôležité, aby sme zotrvali v tom hlavnom prúde EÚ. Pretože my nepatríme na Východ, ale na Západ. A Európska únia nie sme oni, ale sme my. A vďaka tomu môžeme ovplyvňovať vývoj v Európe,“ povedala česká herečka Tereza Brodská na podporu TOP 09.

    Zdroj: Facebook/TOP 09

    A TOP 09 podporuje aj ďalšia česká herečka Bára Štěpánová. „Ja som si uvedomila, že keď sa teraz s Karlom občas stretnem alebo keď sa niekde objaví… Ten Karel má niečo, čo sa nedá naučiť. Má prirodzenú autoritu. Budí vo mne rešpekt a úctu,“ uviedla.

    Zdroj: Facebook/TOP 09

    Podporu strane KDU-ČSL potom vyjadruje aj speváčka Marta Kubišová, ktorá sa vo videu stretla s českým ministrom kultúry Danielom Hermanom (KDU-ČSL). „Mladým hovorím, nech sa nenechajú médiami úplne zblázniť. Každý má predsa vlastný úsudok,“ podotkla Kubišová s vyjadrením podpory Hermanovi.

    Zdroj: Facebook/Daniel Herman

    A k voľbám v Českej republike sa nakoniec vyjadril aj literárny historik Martin C. Putna. „Je veľká ilúzia sa domnievať, že naša krajina sa sa môže schovať do nejakej neutrality. Že môže tvoriť nejakú tretiu stranu medzi Západom a Východom. Tak to jednoducho nie je. A tí, ktorí hovoria, že by sme mali a mohli byť nejakou treťou stranou od všetkého, tak tí chcú, aby sme boli na Východe. Voliť – Západ,“ vyzval svojich spoluobčanov Putna.

     

     

    Zdroj: Twitter/Kroužkujeme

    - Reklama -