VIDEO A Hrdých na rodinu prečo nie? Pýta sa veľvyslancov Danko

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

    Dankovi sa nepáči, že desiatky veľvyslancov podporili len pochod podporujúci práva LGBTI komunity – Dúhový pochod 20. júla v Bratislave.

    Predseda slovenského parlamentu však zároveň zdôrazňuje, že Slovensko má iný prístup k veciam, ktoré niektoré európske štáty či svetové veľmoci považujú za prirodzené.

    Zdroj: Facebook/Andrej Danko – predseda SNS

    A uvádza „pár právnych faktov“.

    Podľa predsedu NR SR nikde na svete neexistuje právny predpis, že homosexualita je základné ľudské právo.

    „Je tu však množstvo predpisov, ktoré hovoria o právach maloletých detí,“ a svoje slová dokazuje príkladom zo susednej krajiny.

    „Na príklade Rakúska si Slovensko uvedomuje, že ak by sme povýšili spolužitie dvoch osôb rovnakého pohlavia na úroveň manželstva, že by sme boli následne konfrontovaní aj s problematikou adopcie detí týmito pármi. My nechceme experimentovať na maloletých deťoch,“ odôvodňuje.

    Danko hovorí, že sú to problémy, ktoré priniesla moderná doba, zároveň je však presvedčený, že na Slovensku nie je nikto pre svoju sexuálnu orientáciu obmedzovaný.

    Minuloročný Dúhový pochod v Bratislave Zdroj: TASR

    Sám pozná množstvo ľudí v politike, verejnom živote, súkromnej sfére, ktorí sa realizujú vo svojich profesiách.

    „Preto je veľmi dôležité, aby ste nás podporili aj v tom, že Slovensko je demokratický a vyspelý štát,“ apeluje na veľvyslancov v SR.

    Veľvyslanci by mali podľa predsedu NR SR uznať, že Slovensko má svoj postoj k týmto otázkam, nikoho neuráža, každého akceptuje a rešpektuje.

    Verí, že tak, ako podporili pochod za práva LGBTI, rovnako a spravodlivo, a rovnocenne podporia tých, ktorí sa zúčastnia pochodu Hrdí za rodinu.

    Iniciatíva Hrdí na rodinu organizuje pochod v rovnaký deň, začína sa pol hodinu pred Dúhovým pochodom. Zdroj: TASR

    „Pretože ten vychádza z toho, čo definuje Ústava SR,“ uzatvára svoj príhovor na Facebooku Andrej Danko.

    - Reklama -