V štátnej poisťovni si vymysleli zisk. Motív skresľovať výsledky mali aj minister a vláda, udrel komentátor

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    V najnovšom komentári Dag Daniš rozoberá vysoko aktuálnu tému – finančnú situáciu vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni. Daniš tvrdí, že v poisťovni si upravili výsledky, doslova, že si vymysleli zisk za uplynulý rok. „Nakreslili si ho. A nechali si vyplatiť odmeny. Išlo o účtovný trik,“ píše a jedným dychom dodáva, že to priamo pocítime, my, poistenci.

    Tento rok hrozí poisťovni strata 283 miliónov eur, čo vychádza približne 100 eur na jedného človeka. Daniš si myslí, že jadro problému je inde a zodpovednosť nenesie len vedenie poisťovne. „Motív skresľovať výsledky mali aj minister a vláda,“ objasňuje komentátor a pokračuje, že po škandáloch s miliónovými platbami poisťovne pre „tetu Anku“ či pre „maséra Kostku“ mohol minister tlačiť na to, aby hospodárenie vyzeralo pekne. Hlavne pred voľbami.

    „Straty v systéme nespôsobilo pár úradníkov a ich odmeny. Spôsobuje ho vláda. Je to účet za Ficovu ´politiku s ľudskou tvárou´,“ píše otvorene Daniš a menuje, ako premiérova vláda sľubovala lekárom vyššie platy bez krytia zdrojov alebo ako zrušila poplatky v ambulanciách bez toho, aby vypočítala, z čoho sa doplatí rozdiel. „Všetko sa vždy hodilo na krk zdravotných poisťovní. Nech platia. Tak platili,“ hovorí.


    - Reklama -