V sídle spoločnosti YouTube sa strieľalo

    0
    Ilustračná foto. (Autor: pixabay.com)

    Aghdamová (†39) mala na YouTube niekoľko kanálov, avšak na adresu servera na zdieľanie videí sa vyjadrovala kriticky najmä v súvislosti s jeho údajnou nerovnosťou príležitostí, ktorej sú jednotliví prispievatelia vystavení.

    Medzi tromi obeťami streľby je aj 36-ročný muž, ktorého polícia v meste San Bruno, kde k streľbe došlo, označila za Aghdamovej priateľa. Jeho stav je kritický. Ďalšími postrelenými sú ženy vo veku 32 a 27 rokov. Podľa polície ide o prípad domáceho násilia, ktorého cieľom bol práve 36-ročný muž. 

    Polícia bola k incidentu v komplexe YouTube v San Brune privolaná v utorok pred 13.00 h miestneho času (22.00 h SELČ) po tom, čo viacero ľudí volalo na tiesňovú linku 911, že v sídle firmy sa nachádza aktívny strelec. Polícia oblasť okolo rozľahlého komplexu uzavrela a zamestnancov za prísnych bezpečnostných opatrení postupne evakuovala. V centrále YouTube v San Brune pracuje približne 1700 ľudí. 

    Po vniknutí do budovy našli policajti jednu zranenú osobu a mŕtvolu ženy, ktorá bola identifikovaná ako páchateľka streľby. V iných častiach komplexu sa neskôr našli ďalšie dve zranené osoby. Bezpečnostná akcia polície napokon trvala niekoľko hodín. Ďalšie obete streľby sa nenašli.

    - Reklama -