V rómskej osade neďaleko obce Rudňany pri Spišskej Novej Vsi nestačili ani tri policajné hliadky. Sedem policajtov utrpelo pri zásahu zranenia

0
Ilustračné foto: rómska osada neďaleko obce Rudňany (Autor: ReproFoto: youtube)

Prvá policajná hliadka prišla do osady Zabijanec niekoľko minút po ôsmej večer. Muži zákona reagovali na oznámenie, že v osade sa strhla bitka medzi miestnymi. Jednu z rodín, ktorá býva v osade, údajne ohrozovali na živote jej susedia. Po príchode hliadky sa hnev dvoch stoviek Rómov obrátil proti privolaným policajtom, ktorí sa museli stiahnuť a počkať na posily.

Ani tri policajné hliadky však nestačili na to, aby upokojili situáciu a v obci nakoniec zasahovalo spolu 22 policajtov vrátane ťažkoodencov. Zásah sa skončil až po polnoci, keď polícia rozohnala rozvášnený dav tromi varovnými výstrelmi do vzduchu. Viacero ľudí skončilo vo väzbe. Najmladší zadržaný má len 14 rokov. „Útokom zo strany osadníkov došlo k zraneniu siedmich policajtov, vo všetkých prípadoch si zranenia vyžiadajú podľa predbežných lekárskych správ liečenie od štyroch do siedmich dní. Počas služobného zákroku bolo predvedených deväť podozrivých osôb,“ uviedol pre portál Konzervativnyvyber.sk riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Juraj Leško.

Polícia už vo veci začala trestné stíhanie za ublíženie na zdraví a poškodzovanie majetku. Podľa riaditeľa KR PZ v Košiciach Juraja Leška v kraji nenarastá ani tak počet ako skôr intenzita takých útokov proti policajtom. „Páchatelia, neviem z akých dôvodov, zvyšujú intenzitu a agresivitu voči policajtom,“ uviedol Leško.

Celý článok si môžete prečítať TU

- Reklama -