V parlamente si poslanci zvolili šéfov výborov a takto vypoklonkovali kotlebovcov

    0
    Rokovacia sála NR SR počas ustanovujúcej schôdze pre VII. volebné obdobie (Autor: SITA)

    Smer-SD získal šesť predsedníckych postov vo výboroch NR SR. Mandátový a imunitný výbor povedie Richard Raši, vo výbore pre európske záležitosti zostal šéfom Ľuboš Blaha, rovnako staronového predsedu má aj ústavnoprávny výbor – Róberta Madeja a výbor pre kultúru a médiá Dušana Jarjabka. Výbor pre rozpočet a financie povedie Ladislav Kamenický, výboru pre školstvo bude predsedať Ľubomír Petrák.

    Strana Most-Híd nominovala dvoch predsedov parlamentných výborov. Predsedom zahraničného výboru NR SR sa stal František Šebej, ktorý výbor viedol aj v uplynulom volebnom období. Výboru pre pôdohospodárstvo bude šéfovať Gabriel Csicsai, ktorý do NR SR nastúpil ako náhradník za Luciu Žitňanskú.

    SNS má dvoch šéfov výborov, za predsedu brannobezpečnostného výboru zvolili poslanci Antona Hrnka, zdravotnícky výbor povedie Štefan Zelník.

    #Sieť obsadila predsednícky post v sociálnom výbore, na čele ktorého stojí Alena Bašistová.

    Opozičná SaS získala tri predsednícke posty, výbor pre hospodárske záležitosti bude viesť Jana Kiššová, osobitný kontrolný výbor na kontrolu činnosti NBÚ Ľubomír Galko a výbor pre nezlučiteľnosť funkcií Martin Poliačik.

    OĽaNO-NOVA obsadí tiež tri predsednícke funkcie, výbor pre ľudské práva a národnostné menšiny povedie Erika Jurinová, osobitný kontrolný výbor na kontrolu činnosti SIS Daniel Lipšic a na čele osobitného kontrolného výboru na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva je Richard Vašečka.

    Hnutie Sme rodina má dvoch šéfov výborov, Boris Kollár povedie parlamentný výbor pre verejnú správu, Milan Krajniak sa stal predsedom výboru pre preskúmavanie rozhodnutí NBÚ.

    ĽS NS po dohode s opozičnými stranami nebude stáť v čele žiadneho výboru.

    Schôdza sa hlasovaním o predsedoch výborov skončila. Poslanci sa najbližšie zídu na schôdzi, na ktorej budú hlasovať o programovom vyhlásení novej vlády.

    - Reklama -