V chatrči dôchodcu sídli staviteľ Bonaparte. Majiteľ o ničom nevie. Netuší ani, kto to je Bašternák

    0
    Dom, v ktorom sídli staviteľská firma komplexu Bonaparte (Autor: Google Street View)

    Luxusný bytový komplex, kde vlastní v súčasnosti byt aj premiér Robert Fico, postavila svojho času firma Ladislava Bašternáka Real Forum Invest. Takáto firma však už neexistuje. Potom, ako 10. októbra začala polícia trestné stíhanie vedené proti staviteľovi Bonaparte pre podozrenie z krátenia daní, sa niekto náramne posnažil sťažiť polícii prácu. Firma Real Forum Invest totiž, takpovediac zo dňa na deň, zmenila svoj názov a presťahovala sa do nenápadného rozpadávajúceho sa domčeka v obci Jastrabie Kračany pri Dunajskej Strede.

    Nové sídlo spoločnosti, ktorá sa teraz volá už Fulkrum, je v domčeku, ktorý patrí 87-ročnému po maďarsky hovoriacemu dôchodcovi, ktorý nemá ani poňatia o tom, že v jeho dome sídli nejaká firma. „Nikdy som o nijakom Bonaparte ani Bašternákovi nepočul,“ tvrdí dôchodca František Godány. Vie iba to, že jeho dom je v súčasnosti v exekúcii a Františkovi hrozí, že oň príde. Podľa vyjadrení právnika slúži celý tento proces na zahladenie možných stôp a sťaženie možnosti dohľadať firemné účtovníctvo, uviedol denník Nový Čas

    Firma Real Forum Invest vznikla v roku 2009 a jej konateľom bol Ladislav Bašternák. O dva roky neskôr postavila firma komplex Bonaparte a dostala od štátu vratky za 3,6 milióna eur. Bašternák vo firme skončil v roku 2013 a spoločníkom sa stal thajský občan, ktorý je ním doteraz. Začiatkom októbra 2016 začala Národná kriminálna agentúra trestné stíhanie spoločnosti pre podozrenie z krátenia daní, o 11 dní neskôr už firma s takýmto názvom neexistuje. Je z nej firma Fulkrum sídliaca v zapadnutej obci, jej konateľom je maďarský občan.

    Autor: Dominik F.

    - Reklama -