V USA vraj majú ústavnú krízu. Demokrati tvrdia, že ju spôsobil Trump

    0
    Americký prezident Donald Trump (Autor: TASR)

    Donald Trump sa rozhodol odvolať riaditeľa FBI Jamesa Comeyho. Šéf Bieleho domu za to čelí tvrdej kritike. Predovšetkým politici Demokratickej strany tvrdia, že sa Trump týmto krokom snaží zakryť svoje možné väzby na Rusko.

    „To, čo tu teraz máme, je skutočne hrozivá ústavná kríza, ktorá je smrteľne vážna,“ povedal americkej televízii CNN senátor Richard Blumenthal. Správu prevzala aj agentúra Reuters. Niektorí demokratickí politici porovnávajú Trumpovo počínanie s aférou Watergate Richarda Nixona.

    Trump však trvá na tom, že odvolanie Jamesa Comeyho bolo na mieste a verejnosť mu za to vraj jedného dňa poďakuje. „Comey stratil dôveru takmer všetkých ľudí vo Washingtone – republikánov aj demokratov. Keď sa situácia upokojí, tak mi poďakujete,“ vyjadril svoj názor Trump na sociálnej sieti Twitter.

     

     

    Zdroj: Twitter/Donald J. Trump

    Demokratom obratom pripomenul, že Comeyho kritizovali za jeho vyjadrenia okolo e-mailov Demokratickej strany a samotnej Hillary Clintonovej, lenže teraz sa tí istí demokrati tvária strašne smutne, keď Comeyho vyhodil.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -