V USA to vrie: Demokrati vyrábajú luzu, Trump pracovné miesta!

    0
    Donald Trump na predvolebnom zhromaždení v meste Chattanooga v americkom štáte Tennessie (Autor: TASR)

    V Spojených štátoch sa schyľuje k tvrdému volebnému boju. Američania v polovici volebného obdobia vystavia vysvedčenie prezidentovi Trumpovi. Prieskumy ukazujú, že približne 52 percent Američanov je s konfrontačnou politikou Donalda Trumpa nespokojných a sú pripravení hlasovať za kandidátov demokratov.

    Priaznivci Donalda Trumpa však neskladajú zbrane a organizujú zhromaždenia na Trumpovu podporu, napríklad v štáte Georgia, aby dali najavo, že sa im páči, čo Trump so Spojenými štátmi robí. Jeho priaznivci sa zhodnú, že im ich prezident vracia hrdosť.

     

     

    Zdroj: Twitter / Donald J. Trump

    „Ľudia sa zase vracajú do práce,“ pochvaľovala si na mítingu na podporu Trumpa 58-ročná Barbara Peacocková, ktorá je odhodlaná voliť súčasného prezidenta aj v roku 2020. Dvadsaťtriročný aktivista Ben Hirschmann tvrdí, že sa v podstate opakujú voľby z roku 2016. Aj vtedy verejné prieskumy predpovedali, že Trump nakoniec prehrá, ale on vyhral. A tento rok ide podľa aktivistov o to, aby mohol pokračovať vo svojej politike.

    Mnoho priaznivcov má Trump aj v Montane. Jeho podporovatelia majú jasno v tom, v kom vidia budúcnosť USA. „Demokrati vyrábajú luzu, Trump produkuje pracovné miesta,“ zhodnú sa. Rezonuje u nich aj Trumpova politika namierená proti prisťahovalcom. Skutočne majú pocit, že im prisťahovalci berú prácu. Tridsaťtriročná Jessica Lotzová a jej snúbenec Chad Lavery tvrdia, že si teraz žijú lepšie, keď Trump pritvrdil proti prisťahovalcom. „Teraz sa nám žije dobre,“ zhodli sa.

    Trumpovi priaznivci majú pocit, že sa Trump stará aj o nich a nielen o elitu vo Washingtone. Podobne to vidí aj Brian Whorton, ktorý v minulých rokoch volil Baracka Obamu. Myslel si vtedy, že afroamerický prezident je „cool“. Potom sa vraj začal viac zaujímať o politiku a dospel k názoru, že Trump je lepší prezident.

    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -