V Trenčianskych Tepliciach sa začal Park Film Fest

    0
    Erika Čisariková, Diana Fabiánová, Eva Križková, Štefan Škultéty, Zuzana Mauréry a Jana Prágerová pózujú počas tlačovej konferencie o filmovom festivale Park film fest (Autor: TASR)

    “Na návštevníkov Park Film Festu čaká veľmi bohatý program najbližšie dni, otvorili sme ho brazílskou sekciou, a to filmom pre deti Chlapec a svet režiséra Ale Abreua. Je to film, ktorý bol pred rokom nominovaný na Oscara. Ďalej bude brazílska sekcia pokračovať filmami pre dospelých,” načrtla pre TASR jedna z členiek programového tímu festivalu Eva Križková. 

    Hlavnou súťažnou sekciou je podľa jej ďalších slov Jej pohľad, ktorá je venovaná ženám – režisérkam, ďalšou je sekcia študentských filmov pod názvom Veľké nádeje, sekciu katalánskeho filmu a množstvo sprievodného programu.

    “Ide o master class s Krzysztofom Zanussim alebo Marekom Šulíkom a Janou Belišovou o antropológii a dokumentárnom filme, spoločenské diskusie, veľká diskusia sa odohrá v pondelok 26. júna o rôznorodosti kultúr vo filme. Máme animované filmy pre deti,” priblížila.

    Organizátori ocenia i viacero osobností. Cenu Umelcova misia si počas víkendu prevezmú Táňa Pauhofová a Miroslav Žbirka.

    Cenu Za kamerou udelia českému režisérovi a producentovi Ondřejovi Trojanovi a režisérke Zuzane Piussi. Cenu primátora Trenčianskych Teplíc získa poľský režisér Krzysztof Zanussi, ktorý je už z minulosti laureátom ocenenia Zlatá kamera.

    Najväčším sprievodným podujatím festivalu bude Art In Park, ktorý bude priebežne prebiehať v trenčianskoteplickom parku.

    “Lokálni umelci vytvorili rôzne inštalácie a chill-out zónu, kde sa neustále odohráva program. Jeho súčasťou sú premietania, ktoré dnes začínajú filmom Neberte nám princeznú a pokračujú mimo iného hororom Raw, ktorý je v hlavnej súťažnej sekcii. Okrem toho je tam množstvo koncertov či workshopy pre deti,” dodala Križková. 

    - Reklama -