V Taliansku popravili brata muža, ktorý svedčil o ‘Ndranghete

    0
    Talianski karabinieri - ilustračná snímka (Autor: TASR)

    Ako v stredu informovala agentúra AP, 51-ročného Marcella Bruzzeseho zastrelili v utorok dvaja maskovaní muži pred jeho domom v meste Pesaro na pobreží Jadranského mora. Talianske médiá uviedli, že útočníci si počkali, kým Bruzzese pred domom zaparkuje svoje auto, a následne doňho, ešte sediaceho za volantom, vypálili zo svojich zbraní 20 rán. Z miesta činu odišli pešo. 

    Zavraždený bol bratom Girolama Bruzzeseho, o ktorom talianske médiá tvrdia, že v roku 2003 začal spolupracovať s políciou a vypovedať o kalábrijskej mafii a jej kontaktoch s miestnymi podnikateľmi a politikmi. Vzhľadom na to mal štatút štátom chránenej osoby aj jeho brat Marcello.

    Organizácia Libera, ktorá sa venuje boju s mafiou a ochrane svedkov, v súvislosti s Bruzzeseho smrťou deklarovala, že takáto “poprava” vyvoláva mnoho otázok o miere a spôsobe ochrany spolupracovníkov polície a štátnych úradov a ich rodín. Talianska tlač napísala, že Girolamo Bruzzese, známy aj pod prezývkou “Mommo”, sa polícii vzdal v roku 2003 po tom, ako postrelil vplyvného vodcu jedného z klanov kalábrijskej mafie. Terčom jeho útoku bol Teodoro Crea, ktorého bol dôverníkom.

    Teodoro Crea vedie jeden z najobávanejších klanov v oblasti kalábrijského mesta Gioa Tauro, kde sa nachádza najväčší kontajnerový prístav v Taliansku.  

    - Reklama -