V Rusku zaútočili na školu s deťmi

    0
    Ruská vlajka (Autor: Facebook, Russian Flag)

    Na žiakov v škole číslo 127 v Motovilichinskom obvode mesta Perm zaútočili dvaja zamaskovaní útočníci počas výučby. Podľa predbežných informácii 11 ľudí utŕžilo bodné rany. Podľa informácií TASS je medzi nimi desať detí a jeden dospelý. Všetkým poskytujú okamžitú pomoc. Bola založená operačná centrála, ktorú vedie gubernátor Maxim Rešetnikov, spresnila TASS.

    Andrej Kamenskich, vedúci informačného a analytického oddelenia mesta Perm, na svojej facebookovej stránke napísal, že incident ohlásil riaditeľ školy: “Podľa nepreverených informácií dvaja zamaskovaní muži zaútočili na žiakov v škole č. 127. Primátor mesta Dmitrij Samojlov, zástupkyňa vedúceho informačného oddelenia Ľudmila Gadžijeva a vedúca oddelenia vzdelávania Ľudmila Šeriková okamžite vyrazili na miesto útoku.”

    AKTUALIZOVANÉ

    Bitku s použitím nožov, ku ktorej došlo v pondelok v strednej škole v ruskom meste Perm, začali príslušné úrady vyšetrovať pre podozrenie z pokusu o vraždu. Informovala o tom agentúra Interfax. Podozrivých polícia zadržala.

    Útok si podľa agentúry TASS vyžiadal zranenia najmenej 15 ľudí, pričom 12 z nich sú hospitalizovaní. Rezné zranenia utrpela aj jedna učiteľka, ktorá sa spolu so žiakmi a ďalšími kolegami snažila bitkárov oddeliť a spacifikovať.

    Väčšina obetí má ľahké zranenia. Učiteľka a dvaja žiaci vo veku 15-16 rokov sú zranení ťažko a v nemocnici sa museli podrobiť operáciám.

    Zdroje v polícii informovali, že v pondelok dopoludnia došlo v budove školy ku konfliktu medzi dvoma maloletými osobami – súčasným a bývalým žiakom školy, ktorí mali pri sebe nože. Interfax dodal, že podľa predbežných informácií sa jeden z aktérov bitky liečil na psychiatrii.

    Motív činu polícia zatiaľ nepozná, ale podľa spravodajských webových portálov išlo údajne o pomstu za urážky zverejnené na internete, dodala rozhlasová stanica Echo Moskvy.

    V dôsledku incidentu všetkých žiakov a pedagógov zo školy evakuovali. Vyučovanie bolo zrušené.

    - Reklama -