V Poľsku našli mŕtveho Brita, autora konšpiračných teórií. Pred smrťou vraj napísal matke desivú správu

    0
    Zástava Poľska (Autor: APL)
    „Tvoj chlapec (syn) má problémy. Ak sa mi čokoľvek stane, začni vyšetrovať,“ napísal Max Spiers svojej mame pár dní pred smrťou. Ešte v júli pritom prednášal v Poľsku o konšpiračných teóriách a UFO. Na sociálnej sieti vo svojej poslednej odpovedi kamarátovi napísal, že je v poriadku, ale cíti sa byť unavený. 
     
    Spiers pochádzal z britského mesta Canterbury, kde ho pred dvomi mesiacmi pochovali, ale matka trvá na tom, že okolnosti smrti jej syna neboli celkom náhodné. V Poľsku sa vraj zdržiaval po boku autorky vedecko-fantastickej literatúry Moniky Duvalovej, ktorá s ním pravdepodobne bola aj v čase smrti. 
     
    „Urobil si meno vo svete konšpiračných teoretikov, bol pozvaný do Poľska, aby tam v júli prehovoril na ich konferencii. Býval tam so ženou, ktorú nepoznal dlho, a ona mi povedala, ako ho našla mŕtveho na pohovke,“ uviedla Spiersova matka pri vyšetrovaní. 
     
    Konšpiračného teoretika pitval patológ v Kente, ale matka mŕtveho tvrdí, že ani po dvoch mesiacoch sa k nej nedostala správa o tom, čo sa vlastne s jej synom stalo. „Očividne neutrpel žiadne fyzické zranenia, ale mohol byť pomaly otrávený, a preto sú výsledky toxikologických testov také dôležité,“ tvrdí mama zosnulého muža. 
     
    Max Spiers sa pred smrťou údajne podrobnejšie zaoberal konšpiráciami vo vysokej britskej politike a zábavnom priemysle a to mohlo podľa jeho kolegov a priateľov viesť k úkladnej vražde. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
    - Reklama -