V Pakistane zase útočili na kresťanov

    0
    Ilustračné foto: Katolícky kňaz počas omše (Autor: SITA)

    Hovorca armády oznámil, že útok rýchlo odrazili a bezpečnostné sily po ňom pátrajú po prípadných komplicoch páchateľov. Podľa miestnej polície útočili najmenej štyria samovražední atentátnici s vestami s výbušninami a jeden z nich vošiel do kostola, v ktorom sa však v tom čase nikto nenachádzal.

    Zranenia utrpeli traja príslušníci bezpečnostných síl a dvaja civilní strážcovia. Podľa armády je zabitým civilistom tiež miestny strážca. Oficiálny zdroj na mieste útoku pre agentúru Reuters povedal, že zámerom útočníkov mohlo byť vniknutie do objektu bezpečnostných síl, ktorý sa nachádza pri obytnej oblasti.

    K zodpovednosti za nikto neprihlásil, útok však prišiel deň po tom, ako pakistanská armáda oznámila, že zmarila snahu militantnej skupiny Islamský štát (IS) o rozšírenie jej siete v tejto prevažne moslimskej juhoázijskej krajine. Armáda zadržala 309 podozrivých vrátane členov IS zo Sýrie, Iraku a Afganistanu.

    V roku 2013 útočili dvaja samovražední atentátnici z Talibanu v kostole v Pešávare a zabili tam takmer 100 ľudí. Išlo o dovtedy najkrvavejší útok na náboženské menšiny v Pakistane, píše agentúra DPA.

     

    - Reklama -