V Pakistane útočil samovražedný atentátnik. Bilancia 21 mŕtvych a desiatky zranených

    0
    Polícia na mieste výbuchu. Ilustračná fotografia (Autor: ReproFoto: youtube)

    Samovražedný útočník cielil podľa slov tamojšej polície útok na pobočku Nadra, ktorá vystavuje preukazy totožnosti. “Samovražedný útočník, šoférujúci motocykel naložený výbušninami, vrazil do kancelárie Nadry v Mardáne, kde stálo v radoch veľké množstvo ľudí,” povedal príslušník miestnej polície. 

    Podľa vyjadrenia záchranárov zahynulo pri útoku najmenej 21 ľudí a zranenia utrpelo 78 ďalších, z ktorých 28 je momentálne v kritickom stave. Zamestnanci Nadry sa po explózii uchýlili do kancelárií úradu. 

    K zodpovednosti za útok sa prihlásila militantná skupina Džamáat al-Ahrár, jedna z frakcii hnutia Tehríke Tálibán Pákistán (TTP), známeho aj ako pakistanský Taliban. 

    Hovorca tohto hnutia označil kanceláriu Nadry za súčasť “pohanského pakistanského štátu” a vyhlásil, že práve preto sa stala legitímnym cieľom útoku. 
    Pakistanský Taliban pozostáva z množstva miestnych militantných skupín, ktoré vedú vojnu proti štátu v snahe zvrhnúť vládu a zaviesť do života svoju vlastnú, prísnu interpretáciu islamského práva. 

    - Reklama -