V Pakistane povolili mužom mierne trestať svoje manželky. Na internete sa začala iniciatíva a ženy mužom odkazujú, čo ich čaká, ak na ne zodvihnú ruku

    0
    Pakistanský expremiér Naváz Šaríf (Autor: SITA)

    V Pakistane má podľa New York Times islamský koncil naozaj veľký vplyv a na prerokovanie sa minulý týždeň dostal aj návrh zákona, ktorý umožňuje „miernu bitku“, ktorou môžu muži trestať svoje manželky, napríklad za odmietnutie sexu, nevhodné oblečenie, rozprávanie sa s cudzími ľuďmi či príliš hlasné rozprávanie.

    Na internete sa preto začala šíriť kampaň #TryBeatingMeLightly, ktorú inicioval pakistanský fotograf Fanhad Rajper. Názov iniciatívy sa vo voľnom preklade dá preložiť ako Skús ma mierne zbiť a pozostáva z príspevkov pakistanských žien, ktoré mužom odkazujú, čo sa stane, ak sa ich pokúsia udrieť. Okrem toho Rajper každý odkaz doplnil aj čiernobielou fotografiou jeho autorky.

    „Skús ma mierne zbiť a zlomím ti tú ruku, ktorú si na mňa zdvihol. A spôsobené škody? Nechám ich Alahovi,“ píše napríklad doktorka menom Shagufta.

    „Skús ma mierne zbiť a ja ťa prejdem autom aj s mojimi sedemročnými skúsenosťami za volantom,“ dopĺňa ju Priyanka Pahujová.

    „Skús ma mierne zbiť a dostaneš kopanec do zadku,“ odkazuje ďalšia nahnevaná žena, Amber Zulfiqarová.

    „Skús ma mierne zbiť a nedožiješ sa rána,“ ostro odkazuje Sumbul Usmanová.

    Príspevkov od pakistanských žien sa na Twitterovom účte fotografa nahromadilo už veľké množstvo a o jeho iniciatíve píšu aj viaceré svetové médiá. 

    - Reklama -