V Maďarsku zverejnili mapu Európy s moslimskými no-go zónami. V šéfovi ľudskoprávnej organizácie sa pohla žlč

    0
    Viktor Orbán, maďarský premiér (Autor: SITA)

    Vládna maďarská brožúra určená pre protiutečenecké referendum totiž obsahuje podľa Stroehleinových slov aj idiotskú mapku o existencii práve údajných no-go zón v západnej Európe. „Nič také neexistuje,“ uviedol Stroehlein.

    Októbrovému referendu o utečeneckých kvótach predchádza v Maďarsku kampaň, ktorá chce pripraviť pôdu na hlasovanie. Ako ukazujú výsledky augustového prieskumu, prináša svoje ovocie. Potom, keď vláda Viktora Orbána voličom napríklad povedala, že za teroristickými útokmi v Paríži stoja prisťahovalci a že v priebehu migračnej krízy sa významne zvýšil počet sexuálnych útokov proti európskym ženám, sa proti kvótam podľa maďarských politológov postaví až 90 percent voličov. Kampaň sa stala terčom ostrej kritiky domácej ľavicovej opozície, ale aj väčšiny predstaviteľov členských štátov Európskej únie.

    Ako vyplýva z výsledkov prieskumu realizovaného spravodajským serverom Index, októbrového referenda sa plánuje zúčastniť 54 % voličov piatich hlavných strán v krajine a 33,6 % z nich avizovalo, že sa postaví proti utečeneckým kvótam. Naopak iba 4,8 % respondentov má už vopred jasno v tom, že kvóty, ktoré navrhuje Európska komisia, podporí. Tento prieskum môže Orbána potešiť, avšak z výsledkov prieskumu uskutočneného Medián Public Opinion & Market Research Institute by si mal naopak robiť starosti. Podľa internetového servera Daily News Hungary sú voliči presvedčení, že vládna strana Fidesz je viac skorumpovaná ako opoziční socialisti z MSZP. Konkrétne dve tretiny respondentov uviedli, že Orbánova vláda je charakterizovaná „finančnou spreneverou“. Dokonca aj 56 % priaznivcov Fidesz uviedlo, že vláda sleduje korupciu „selektívne“.

    Pôvodný text si môžete prečítať TU a TU.

    - Reklama -