V Košiciach mali postaviť rekreačné centrum. Namiesto neho budú vily smerákov

    0
    Snem strany SMER-SD (Autor: SITA)

    „Najkrajšie pozemky, kde vy a váš architekt môžete popustiť uzdu fantázii. Naplňte svoje sny na území bývalých mestských viníc, v dotyku s botanickou záhradou, priamo pri lese, a predsa v meste s prekrásnym výhľadom na historické Košice,“ píše sa v reklame developerskej firmy Červený Breh pre rovnomennú lokalitu na Severe na konci Hrbovej ulice, ktorú pripravila a rozpredala.

    Adresa má teraz potenciál zaradiť sa k najprominentnejším adresám v meste, a to aj vďaka vlastníkom parciel. Sú nimi napríklad rodičia ministra Petra Žigu, šéf teplárne Ladislav Koch či firma Rašiho exviceprimátora Ladislava Lazára. Táto zostava môže podľa denníka Sme konkurovať i Mestskému parku 1 s Pavlom Paškom a Dušanom Machom.

    Značná časť pozemkov na Červenom brehu bola pôvodne štátna a patrila detskému domovu na neďalekej Hurbanovej ulici. Ten ich však v apríli 2010, pár mesiacov pred parlamentnými voľbami, v čase končiacej sa vlády Smeru vymenil so súkromnou spoločnosťou Cassovia Property za jej rodinný dom v obci Čaňa. Firma vtedy pozemky dostala za cenu 36 eur za štvorcový meter. Na internete sa tam teraz ponuky na predaj stavebných pozemkov hýbu aj okolo 209 eur/m2.

    Podľa zmluvy mala firma na pozemkoch vybudovať rekreačno-oddychové centrum pre občanov Košíc a okolia. Štátu pritom neprekáža, že sa na nich teraz budú stavať domy.

    Pôvodný článok nájdete TU.

    - Reklama -