V Južnej Kórei sa koronavírusom opäť nakazilo 91 vyliečených

    0
    Environmentálni aktivisti v maskách symbolizujúcich nový koronavírus počas vystúpenia v rámci preventívnej kampane na ochranu pred novým koronavírusom na ulici v Soule (Autor: TASR)

    V porovnaní s pondelkom pribudlo 40 nových prípadov ľudí, u ktorých choroba znova prepukla. Juhokórejskí odborníci stále nevedia, čo je príčinou tohto trendu a epidemiologické štúdie stále prebiehajú. Zatiaľ čo niektorí experti si myslia, že počet relapsov sa bude zvyšovať, iní ako príčinu nárastu predpokladajú nesprávne testovanie.

    Odpoveď na otázku, či sa ľudia zotavujúci z infekcie môžu znova nakaziť koronavírusom, má pritom veľký význam. Mnohé krajiny totiž počítajú s tým, že vyliečené osoby získajú voči vírusu imunitu a že v priebehu času bude voči chorobe imúnna dostatočne veľká časť populácie na to, aby sa zabránilo obnoveniu pandémie.

    Podľa oficiálnych informácií sa z ochorenia COVID-19 doteraz vyliečilo 7117 Juhokórejčanov. Počet nových nakazených klesol v piatok prvýkrát od 20. februára pod 30 a mesto Tegu, niekdajšie epicentrum epidémie, neohlásilo prvýkrát nijaké nové prípady.
     

    V Južnej Kórei doteraz testovali 503.051 ľudí, výsledky boli pozitívne u 10.450 z nich. Táto ázijská krajina zaznamenala aj 208 úmrtí.

    - Reklama -