V EÚ to nie je bez problémov, ale bez nej… Toto zaznelo z Komisie v SR

    0
    Vlajka EÚ (Autor: SITA)
    Lívia Vašáková na stránkach portálu Aktuality.sk pripomína, že bez toho, aby existovala Európska únia, by sme sa nemohli tešiť z výhod, ktoré poskytuje napríklad voľný pohyb osôb a tovaru v rámci EÚ. 
     
    Keby Únia skutočne zanikla, stratili by sme také benefity, akými sú napríklad cestovanie po členských krajinách Schengenu bez pasu. Svoje ťažkosti by na hraniciach zažívali aj dopravcovia tovaru, ktorí by podľa Vašákovej museli znova dlhé hodiny čakať na hraniciach, kým by ich odbavili. 
     
    Ekonomická radkyňa zastúpenia EK na Slovensku ďalej pripomína, že ak by hypoteticky neexistovala EÚ, výrazne by klesol počet zahraničných investorov, čím by stúpla nezamestnanosť na Slovensku. Obmedzené by potom boli aj možnosti cestovať za vzdelaním do zahraničia. 
     
    Ďalšej píše, že bez EÚ by síce bolo na pultoch slovenských predajní viac domácich produktov, ale zároveň varuje, že by rástla aj ich cena. Stúpol by vraj aj počet nechránených území. „Super, to bude stavebných pozemkov na rozdávanie!“ konštatuje s nutnou dávkou irónie ekonomická radkyňa zastúpenia EK na Slovensku. 
     
    Celý text nájdete TU.
     
    - Reklama -