V Drážďanoch premýšľajú, ako zamedziť ďalším protestom Pegidy. Tento pondelok vraj má byť horúco

    0
    Protest hnutia Pegida (Autor: SITA)

    “Vedenie mesta teraz skúma, či je možné pre poburovanie a nenávistné prejavy demonštrácie nepovoliť alebo ich rovno zakázať. Ako to skončí, sa nedá teraz povedať,” tvrdí hovorca Drážďan Kai Schulz. Informuje o tom server iDnes.cz.Zhromaždení Pegidy sa pravidelne zúčastňuje okolo 6,5-tisíc ľudí.

    Na 21. decembra plánuje Pegida provokáciu. Jej priaznivci sa nemôžu zísť na tradičnom mieste – pred Semperovou operou, lebo tam organizuje akciu hnutie varujúce pred netoleranciou v spoločnosti. Odporcovia utečencov preto skúsili zmeniť taktiku. Usporiadajú demonštráciu v štvrti Neustadt.

    “V Neustadte, v alternatívnej a umeleckej štvrti, žije najviac odporcov Pegidy. Dá sa očakávať, že bezpečnostné opatrenia budú musieť byť oveľa väčšie ako pri Semperovej opere, očakávajú sa protidemonštrácie,” dopĺňa server.

    Tunajšie úrady majú strach, aby demonštrácie Pegidy neskončili pouličnými bitkami ako nedávno v Lipsku, kde sa stretli pravicoví a ľavicoví radikáli. Viac ako dve desiatky anarchistov skončili vo väzbe a dvaja policajti boli ťažko zranení.

    Demonštrácie Pegidy už dnes odrádzajú mnohých turistov, pričom zhoršenie situácie by ešte viac podlomilo ekonomiku mesta. Aj preto mesto hľadá spôsob, ako demonštráciám Pegidy zamedziť.

    - Reklama -