V Demänovskej doline vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity

    0
    Ilustračná snímka (Autor: TASR)

    “Výstrahy Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) sa naplnili, intenzívne prší. Situáciu celý čas monitorujeme, robia sa všetky protipovodňové opatrenia. Dážď zatiaľ neustáva, uvidíme, ako sa to bude vyvíjať ďalej,” priblížila Klepáčová pre TASR.

    Silné dažde dvíhajú hladiny aj viacerých ďalších vodných tokov na Liptove. Najkritickejšia situácia je podľa riaditeľky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Liptovskom Mikuláši Evy Krajčiovej práve v Demänovskej Doline, tretí povodňový stupeň však vyhlásili v ďalších piatich obciach na Liptove.

    “Problémy hlásia aj z Liptovského Jána. Potok v Demänovskej Doline sa zatiaľ nevylial, no na niektorých miestach je to na hrane. Robíme opatrenia, voda však stále stúpa a dosť rýchlo,” doplnila Krajčiová.

    SHMÚ na stredu varuje pred povodňami. V okresoch Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Gelnica platia výstrahy tretieho stupňa.

    “Vzhľadom na očakávaný a pretrvávajúci trvalý dážď a nasýtenosť povodí je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity,” uviedli meteorológovia.

     

    - Reklama -