V Brne tiekla krv. Útočili cudzinci zo severnej Afriky. Dvaja dobodaní skončili v nemocnici

    0
    Brno (Autor: Facebook, Brno)

    Privolaná hliadka na mieste našla dvoch zranených mužov, ktorí strážcom zákona opísali útočníkov. Tých policajti následne zadržali na neďalekom Moravskom námestí. Jeden z útočníkov skončil vo väzbe.

    Podľa informácií denníka Právo sa spor odohral medzi cudzincami pochádzajúcimi zo severnej Afriky, ktorí v ČR už niekoľko rokov legálne pobývajú.

    “Najprv malo dôjsť k verbálnej a následnej fyzickej potýčke medzi skupinkou osôb. Dvaja muži vo veku 31 a 32 rokov utrpeli bodnorezné poranenia. Zdravotníci dvojicu následne previezli do nemocnice,” uviedla policajná hovorkyňa Andrea Cejnková.

    Detektívi stíhajú troch útočníkov. “Dvaja muži vo veku 24 a 30 rokov sú obvinení z prečinu výtržníctva a môže im hroziť až dvojročné väzenie. Hlavným aktérom je 31-ročný muž, ktorý teraz čelí obvineniu z trestných činov ťažkého ublíženia na zdraví, nebezpečného vyhrážania a výtržníctva. Je stíhaný väzobne a za svoje konanie mu môže hroziť až desaťročný pobyt za mrežami,” dodala Cejnková.

    Podľa spravodajského serveru iDNES.cz. polícia odmietla totožnosť obvinených komentovať. “Približovať národnosť ani bližšie identifikovať podozrivých zo zákona nemôžeme. Nie je to ani predmetom prípadu. Ide o to, čo sa stalo, čo urobili a za čo majú vznesené obvinenie,” podotkla Cejnková.

    - Reklama -