V Bratislave protestovali antifašistické iniciatívy. Sme rodina: Ctíme každého, kto vie prejaviť svoj názor

    0
    Na Dvořákovom nábreží v Bratislave za zvuku bubnov protestovala v pondelok popoludní desiatka ľudí pri príležitosti konferencie hnutia Európa národov a slobody, ktorej hostiteľom je poslanec Národnej rady SR Boris Kollár zo Sme rodina (Autor: TASR)

     Na konferencii v hoteli na Dvořákovom nábreží sa podľa bratislavských antifašistických iniciatív, ktoré zvolali protest, stretla takzvaná elita krajnej európskej pravice, a to na pozvanie poslanca Kollára.

    “Tieto strany sú rasistické, krajne pravicové a v niektorých prípadoch možno hovoriť o vyslovene fašistických stranách. Boris Kollár nemusí byť nutne fašista alebo rasista, ale nastupuje na nebezpečnú vlnu, ktorá sa dvíha v celej Európe a legitimizuje fašistickú ideológiu týmto spôsobom,” povedal za organizátorov Robert Mihály. 

    Ako tvrdí, demonštráciou chceli upozorniť na to, že sú tu ľudia, ktorí chcú naopak obhajovať radikálnu demokraciu, slobodnú a solidárnu Európu.

    Vzývanie nenávisti podľa neho nesmie byť hlasnejšie ako antifašizmus a medzinárodná solidarita, preto sa snažili konferenciu prehlušiť bubnovaním.

    Bratislavské antifašistické iniciatívy upozorňujú, že frakcia Európa národov a slobody  združuje nacionalistické, rasistické a krajne pravicové strany v Európskom parlamente. 

    “Cieľom týchto reakčných strán je využiť spoločenské krízy na posilnenie svojej moci. Svoju rétoriku zakladajú na bezobsažnom nacionalizme a útokoch voči najviac znevýhodneným vrstvám spoločnosti – predovšetkým ľuďom na úteku, menšinám a sociálne slabším. Rozdúchavajú nenávistné nálady,” tvrdia.

    Hnutie Sme rodina pre na margo protestu uviedlo, že každý má právo na vyjadrenie svojho názoru. “Vážime si a ctíme každého, kto vie prejaviť svoj názor, a to aj v prípade, keď tento názor pokladáme za naivný a detinský,” uviedlo hnutie.

    - Reklama -