Uznávanie kvalifikácie získanej v Británii by malo byť zachované, navrhuje poslanec Klus

    0
    Poslanec za SaS Martin Klus (Autor: TASR)

    Doklad o vzdelaní a odborná kvalifikácia, ktoré boli získané v uznanej vzdelávacej inštitúcii so sídlom na území Spojeného kráľovstva, by sa mali podľa Klusa považovať za doklad získaný v uznanej vzdelávacej inštitúcii so sídlom na území členského štátu.

    “Predbežne sa navrhuje zachovanie statusu quo do 31. 12. 2020, čo nevylučuje jeho predĺženie v záujme zachovania reciprocity,” konštatuje poslanec.

    Klus podotkol, že v tejto súvislosti sa čaká ešte na vyjadrenie ministerstva školstva. Vicepremiér pre investície a informatizáciu Richard Raši (Smer-SD), ktorý ako predkladateľ zastupoval šéfa diplomacie Miroslava Lajčáka (nominant Smeru-SD), poznamenal, že s týmto návrhom pravdepodobne nebude problém.

    Legislatívou pre prípad tvrdého brexitu má byť pozmenených 19 zákonov, okrem iných napríklad zákon o daňových poradcoch, zákon o príspevku na pohreb, zákon o sociálnom poistení či zákon o službách zamestnanosti. Materiál rieši aj pobytové práva, otázky štúdia vo Veľkej Británii či uznávanie vodičských preukazov.

     

    - Reklama -