Už nemôžem klamať, povedala britská poslankyňa a opustila tábor odporcov EÚ

    0
    Britiský premiér David Cameron (Autor: SITA)

    Vplyvná politička sa rozhodla dať v referende svoj hlas zotrvaniu v Európskej únii. K svojmu rozhodnutiu dospela po tom, ako už nemohla ďalej klamať o výhodách Brexitu, medzi ktoré patrí aj údajných „350 miliónov libier týždenne pre verejné zdravotníctvo”. Suma je podľa nej úplne nepravdivá a vedia to mnohí.

    „Človek ako ja, ktorý tak dlho bojoval za transparentné dáta vo verejnom živote, už nemôže vojsť do bojového autobusu s vedomím, že suma, ktorou sa oháňa, je klamlivá,” povedala Wollastonová. „Ak ste v pozícii, že nedokážete vydávať letáčiky kampane, nemôžete za kampaň bojovať.” Wollastonova zmenila svoj názor, keď jej prišiel poštou hlasovací lístok a ona začala premýšľať, ako by sa cítila, keby Veľká Británia odišla z EÚ na základe klamstiev. „Došlo mi, že by som sa cítila ochudobnená, že by sme niečo stratili, a teraz budem hlasovať za zotrvanie,” povedala.

    Zároveň uviedla, že je presvedčená o úplnom opaku, teda že v prípade Brexitu by Británia zažila finančný šok, ktorý by rozhodne nijako neprospel súčasnému systému verejného zdravotníctva.
    Dodala, že nie je jediným politikom podporujúcim Brexit, ktorý je v súčasnosti na pochybách. „Myslím, že politik, ktorý nie je pripravený mať pochybnosti, by nemal vykonávať svoju funkciu,” povedala.

    Jej prebehnutie na druhú stranu kampane veľmi posilní pozíciu premiéra Camerona a znedôveryhodní stúpencov Brexitu, čo voliči zotrvania veľmi uvítajú, lebo podľa mnohých správ ide o veľmi tesný súboj.

    Celý text TU.

    - Reklama -