Už len dosluhujú. Orbán nepovažuje rozhodnutia súčasnej Európskej komisie za dôležité

    0
    Viktor Orbán (Autor: TASR)

    Komisia poslala v júli maďarskej vláde oficiálny list s výzvou, čím sa začne právne konanie vo veci v júni schváleného balíka protimigračných zákonov a s ním súvisiacou novelou ústavy.

    Podľa agentúry MTI Orbán zdôraznil, že právnemu konaniu voči Maďarsku, návrhu na úhradu vo výške 6000 eur za každého prijatého migranta, ale ani ďalším súčasným rozhodnutiam komisie nepripisuje veľkú dôležitosť. “Musíme nájsť spôsob, ako to nejako prežiť do mája budúceho roka,” uviedol Orbán v maďarskom verejnoprávnom rozhlase Kossuth Rádió. 

    Za rozhodnutím minúť peniaze občanov Európskej únie na migrantov je podľa Orbána nebezpečné zmýšľanie. Vyhlásil, že by nebolo dobré, keby aj budúca eurokomisia trestala štáty chrániace svoje hranice.

    Premiér vyjadril presvedčenie, že Maďarsko je z politického hľadiska jednou z najstabilnejších krajín sveta. “Niet vo svete krajiny, v ktorej by vládna strana získala trikrát po sebe dvojtretinovú väčšinu,” zdôvodnil svoje tvrdenie a dodal, že výhodou stability je politická predvídateľnosť.

    - Reklama -