Útokov proti moslimom v Británii pribudlo v dňoch po atentáte, ale podľa polície môže za tým byť aj niečo iné ako teror v Londýne

    0
    V blízkosti parlamentu neďaleko Westminsterského mosta napadol útočník nožom policajta (Autor: TASR)
    Hlavný komisár londýnskej mestskej polície Craig Mackey informoval, že po atentáte sa počet útokov na moslimov žijúcich v britskej metropole mierne zvýšil. Nie je to však údajne ešte nič v porovnaní s tým, čo sa proti moslimom rozpútalo po útokoch v Paríži či Bruseli. 
     
    „Začali sme monitorovať zvýšenú islamofóbnu aktivitu okamžite a pokračujeme v tom aj teraz. Vidíme mierny nárast toho, čomu hovoríme islamofóbne incidenty deň po útoku, ale je to len malý počet a oveľa menší ako pri predošlých udalostiach,“ cituje Mackeyho denník The Independent.
     
    Šéf londýnskej metropolitnej polície pochválil za „okamžitú reakciu“ na incident aj duchovných vodcov, ktorým pripísal vďaku za to, že počet nenávistných útokov voči moslimskej komunite je oveľa nižší ako v prípade minulých teroristických útokov. 
     
    Na podrobnosti sa londýnskej polície pýtal americký konzervatívny portál Breitbart, ktorý čelí kritike za antiimigračné články aj podporu Donalda Trumpa. V odpovedi sa píše o presnom počte nenávistných útokov voči moslimom tesne po terore. Deň po ňom sa malo takýchto útokov proti moslimom na území Londýna stať desať a v piatok, čo bolo dva dni po tragédii, ich bolo jedenásť. V ďalších dňoch počet klesal. 
     
    Londýnska polícia v odpovedi ďalej píše, že zvýšený počet útokov motivovaných nenávisťou voči moslimom môže byť aj výsledkom novej kampane. V nej úrady vyzývajú ľudí, aby sa nebáli a nahlasovali častejšie podozrenia z trestných činov motivovaných etnickou, rasovou či náboženskou nenávisťou. 
     
    - Reklama -