Útočníci sú všade. Slzotvorný sprej je bežnou výbavou. Nechránite hranice, nedeportujete kriminálnikov, cenzurujete. Nemecké ženy natočili výbušné VIDEO

    0
    Žena z propagačného videa nemeckej iniciatívy 120db (Autor: ReproFoto: YouTube/120 Dezibel)
    Iniciatíva 120  dB vznikla v Nemecku a za dva dni od svojho založenia oficiálneho profilu si na sociálnej sieti Twitter získala tisícku priaznivcov. Zásluhu na tom má aj video, v ktorom niekoľko žien hovorí o prípadoch sexuálnych útokov, napadnutí a znásilnení spáchaných migrantmi na ženách v uplynulých rokoch. Nejde síce o samotné obete, ale všetky svorne hovoria, že obeťami mohli byť aj ony samotné, a preto sa rozhodli postaviť na odpor. 
     
    Video, zostrihané z vystúpení niekoľkých po nemecky hovoriacich žien, je vlastne antiimigračne ladený odkaz smerovaný nepriamo nemeckej vláde. Aj keď kabinet Angely Merkelovej, za ktorého vlády prišlo do Nemecka vyše milión utečencov a migrantov, nie je jasne menovaný, je jasné, kam autori záznamu mieria. 
     
    „Útočníci sú všade. (Sú tam) Keď beháte v parku, keď sa vrátite domov z práce, keď čakáte na autobus. Nie sme v bezpečí, lebo nás nechránite. Lebo ste sa rozhodli nechrániť hranice. Lebo ste odmietli kontrolovať, kto prichádza. Lebo ste odmietli deportovať kriminálnikov. Lebo radšej cenzurujete kritiku voči sebe. Lebo nás radšej necháte zomrieť namiesto toho, aby ste si priznali svoje chyby,“ hovoria ženy v propagačnom videu iniciatívy 120 dB
     
    Nasleduje ešte oveľa tvrdšia kritika minulej nemeckej vlády. Ženy na zázname tvrdia, že je to práve politika Merkelovej bývalého kabinetu, ktorá ich vystavuje nebezpečenstvu zo strany migrantov. 
     
    „Pre vašu imigračnú politiku čelíme väčšinou mladým mužom z archaických spoločností bez akýchkoľvek práv žien. Vedeli ste to, akceptovali to a opustili nás, obetovali nás. Kážete o feminizme a právach žien, ale vy ste pravými nepriateľmi žien,“ odkazujú ženy v profesionálne spracovanom videu, ktoré sa šíri po internete. 

    Dcéry Európy

    Približne v druhej polovici záznamu sa charakter textu, ktorý ženy prednášajú, mení tak trochu na útočný. Z nasledujúcich viet sa dá vyčítať viac o smerovaní iniciatívy 120 dB. Slová žien pripomínajú od druhej minúty skôr volanie po aktívnom odpore než kritiku nemeckej migračnej politiky. 
     
    „Sme tým, čo chcete potlačiť, ale sme tu, aby sme vydržali. Nie sme otroci, nie sme vojnová korisť ani vedľajšie škody. Sme dcéry Európy. Pamätáme si každé znásilnené, zavraždené, zneužité a zabudnuté dievča… Príliš dlho sme boli ticho. Teraz sa začína náš odpor. Matky, ženy, sestry, dcéry Európy: tento štát vás neochráni,“ tvrdia ženy vo videu. 
     
    Nechýba ani varovanie, že nikto nevie, ktorá žena by sa mohla stať ďalšou obeťou. „Takto to už nemôže pokračovať. Slzotvorný sprej a príručný alarm sú už teraz bežnou súčasťou kabeliek európskych žien. Jogging v parku sa pre nás (ženy) stal najnebezpečnejším športom. Nezmierime sa s tým. Budeme sa organizovať a brániť sa. Vrátime úder!“ vyhrážajú sa ženy. 
     
     
    V závere záznamu je vysvetlenie, prečo sa vlastne iniciatíva volá 120 decibelov. Ako sme spomínali v úvode, ide o hluk, ktorý produkuje malé príručné zariadenie schopné privolať pomoc alebo vystrašiť útočníka. „120 decibelov je názov nášho hnutia odporu tvoreného ženami a pre ženy. 120 dB je to pravé #MeToo proti skutočným hrozbám pre ženy v Európe,“ vravia ženy v odkaze na americkú iniciatívu #MeToo, ktorá upozorňuje na sexuálne obťažovanie a znásilnenia nielen v šoubiznise. 
     
    Predstaviteľky jasne antiimigračnej iniciatívy tvrdia, že chcú chodiť na miesta, kde sa ženy stali obeťami sexuálnych útokov zo strany prisťahovalcov. Plánujú vraj „pohnať k zodpovednosti“ tých, ktorí sú za vzniknutú situáciu v Nemecku zodpovední. 
     
    - Reklama -