Utekajú ako krysy. Teroristi z Islamského štátu nezvládajú bombardovanie. Odsťahovali zo Sýrie svoju centrálu

    0
    Ruská stíhačka v akcii. Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Podľa najnovších správ zo Sýrie sa teroristi z hnutia Daeš (Islamského štátu) už nedokážu udržať na svojich bývalých pozíciách, ktoré si vybudovali na sýrskom území. Baštou militantov bolo sýrske mesto Rakka, na ktoré sa zamerali aj nálety spojencov a ruského letectva. Pod náporom neutíchajúceho bombardovania sa radikáli dali na ústup.

    Premiestňujú centrálu

    Tých, ktorí chceli ujsť pred bojmi s nepriateľom, popravili a tých, ktorí už nedokázali brániť ani posledné pozície pri sýrskom meste Rakka, sa teraz snažia dostať za hranice. Najbližšie útočisko nachádzajú bojovníci z hnutia Daeš v susednom Iraku, kde majú pod kontrolou niektoré malé časti územia. Hovorca ochrancov ľudských práv v Sýrii Ramí Abdar Rahmán podľa televízie Nova uviedol, že militanti presúvajú svoje veliteľstvo.

    Centrálou samozvaného Islamského štátu, ktorý militanti založili na obsadených častiach území Sýrie a Iraku, bolo doposiaľ sýrske mesto Rakka. To sa však pod náporom bombardovania spojeneckých síl zmenilo na trosky a radikáli boli nútení zmeniť svoj hlavný stan. Novou centrálou militantov z hnutia Daeš sa stalo okupované mesto Mosul v Iraku.

    - Reklama -