Utečenecké tábory na svojom území nezriadime, povedal jasne premiér Tuniska Merkelovej

    0
    Vlajka Tuniska (Autor: internet)

    Agentúra Reuters prináša správu o návšteve tuniského premiéra Youssefa Chaheda v Nemecku. Európanov táto správa zrejme nepoteší.

    „Tuniský premiér odmietol po rokovaní s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou kritiku, že jeho krajina postupuje príliš pomaly, pokiaľ ide o prijímanie utečencov z celej Európy vrátane Tunisana Anisa Amriho, ktorý stál za vianočným útokom na trhy v Berlíne,“ píše agentúra. „Youssef Chahed zároveň odmietol myšlienku, že by Tunisko malo zriadiť vlastné azylové strediská, aby odbremenilo Európu,“ dopĺňa Reuters.

    V rozhovore pre denník Bild Chahed konštatoval, že nemecké úrady musia zefektívniť proces identifikácie utečencov, pretože Tunisko bude prijímať späť len riadne identifikované osoby. Tuniský premiér však uznáva, že utečenci vlastnú identifikáciu veľmi sťažujú, keď sa oháňajú falošnými dokladmi.

    A prečo Tunisko odmieta zriadiť utečenecké tábory na vlastnom území? „Tunisko je veľmi mladá demokracia… A nemyslím si, že sme v tejto chvíli schopní prevádzkovať utečenecké tábory na svojom území.“

    Celú správu si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -