Utečenec z Iraku: Podľa islamu je správne zabíjať židov, kresťanov a ateistov. Je to náboženstvo zla a masová migrácia je invázia

    0
    Salman Hasan (Autor: Hans Štembera)

    Prečo ste opustili islam a stali ste sa kresťanom?

    Narodil som sa do šíitskej moslimskej rodiny a celý život do mojej konverzie ku kresťanstvu som žil ako dobrý moslim. Jedného dňa lekár zistil, že mám rakovinu kože, mal som aj leukémiu, veľmi zle som videl, a tak som nosil veľmi silné okuliare. A všetky moje modlitby aj modlitby mojej rodiny k Alahovi nepomohli. A keď mi lekár povedal, že mi zostávajú tri – štyri mesiace života, žiadne liečenie nepomohlo, tak jeden človek, ktorý so mnou v Nemecku študoval, sa za mňa modlil. Ja som vlastne ani nechcel, aby to robil, pretože to bol Nemec a pre mňa bol každý Nemec kresťan. On sa za mňa pomodlil, ale nič sa bezprostredne nestalo.

    Ale potom som sa vrátil domov, šiel som spať a ráno som ako obvykle hľadal okuliare. Ale keď som otvoril oči – a bez okuliarov som normálne nevidel – všimol som si, že na ľavej ruke už nemám nádor. Vyskočil som z postele, išiel som do kúpeľne a bol som šokovaný, keď som v zrkadle videl, že som bol úplne uzdravený a že vidím bez okuliarov. Bol to Boh kresťanstva, ktorý ma uzdravil, boh islamu to neurobil. To bol dôvod, prečo som začal hľadať Boha kresťanov.

    Keď som povedal moslimom, že ma „haleluja“ uzdravilo – pretože to bolo jediné, čo som si pamätal z modlitby toho človeka – tak ma vyhodili z mešity a už som sa tam nemohol nikdy vrátiť. Nazývali ma „káfirom“ (neveriacim – pozn. redakcie) a odpadlíkom. Oni chceli, aby som povedal, že ma uzdravil Alah, nie „haleluja“. Chceli, aby som klamal. To bol začiatok toho, že som pomaly, ale isto odišiel od islamu. Ale zjavil sa mi Boh kresťanstva. Takže to je dôvod, prečo som opustil islam a začal nový život.

    Obávate sa trestu smrti? Za odpadlíctvo od islamu je podľa islamu trest smrti…

    Od začiatku sa mi vyhrážali, že ma zabijú. Mnohí moslimovia ma urážali a pľuli mi do tváre. Keď sme sa stretli na ulici, tak mi posunkami ukazovali, že by som mal zomrieť. Takže sa, samozrejme, bojíte, pretože vám môžu niečo urobiť. Ale myslíte si, že keď ste v Nemecku, tak vás to môže nejako ochrániť, alebo si hovoríte, že tam to tí ľudia neurobia. Ale v mysli tento nepríjemný pocit ohrozenia máte.

    Myslíte si, že islam je zlý ako taký?

    Už ako malý chlapec som bol učený princípom islamu. Musel som sa memorovať všetko, čo som sa učil, musel som to vedieť recitovať. Väčšine z toho som ale nerozumel. Pretože každý sa to isté učil naspamäť a citoval to v mešite, doma či pri stretnutí šíitov, tak sa mi to zdalo byť správne. Toto sú napríklad niektoré veci, ktoré ma učili: „Kresťania sú klamári, pretože tvrdia, že Ježiš bol ukrižovaný, ale Korán hovorí, že ho Alah vzal do neba pred ukrižovaním. Kresťania sú klamári, pretože sfalšovali Bibliu. Pretože tam nie je napísané Mohamedovo meno. Židia sú deťmi opíc a ošípaných. A to bol Boží trest nad nimi, pretože neposlúchali Boha.“

    Tiež hovorili, že je normálne znásilniť akúkoľvek ženu, pretože nie je moslimka a pretože je „káfir“ (neveriaci). Znásilniť ju je pre moslima halal (povolené – pozn. redakcie), čiže za jej znásilnenie podľa islamu nie je trest. V mene islamu je normálne zabíjať tých ľudí, ktorí sa nechcú obrátiť na islam. Všetko toto islamské učenie som vo svojej mysli považoval za správne, kým som nenašiel Boha Biblie a On nenašiel mňa. On mi ukázal cestu.

    Prečo by som mal mať právo zabíjať kohokoľvek iného len preto, že nie je moslim? Prečo by som mal mať právo znásilniť akúkoľvek ženu len preto, že nie je moslimka? Prečo by som mal veriť Koránu, ktorý hovorí, že Ježiš nebol ukrižovaný, keď Korán bol napísaný viac ako 600 rokov po Biblii? Všetko toto dokazuje, že islam nie je náboženstvo, ale doktrína Zla, pretože učí malého chlapca, že zabíjať je normálne, že znásilňovať je normálne. Teraz vidíme islam v praxi. Nejde len o Islamský štát. Boko Haram nenazývajú ľudia pravým menom, nenazývajú ich moslimami. Ale to je zle.

    Islamský štát je islamský a riadi sa podľa islamu. Boko Haram sú moslimovia nasledujúci učenie Koránu. Médiá sa týmto skupinám snažia dať názvy – al-Káida, an-Nusra a podobne. Ale mali by sme ich nazvať pravým menom – sú to moslimovia nasledujúci učenie islamu. A podľa ich skutkov môžeme poznať, že sú zlí.

    Niektorí obhajcovia islamu na Západe hovoria, že v Biblii sú tiež napísané niektoré zlé veci, že kresťania v minulosti tiež urobili zlé veci; a obhajcovia islamu napríklad spomínajú Starý zákon. Čo by ste odpovedali na tieto argumenty?

    Tieto argumenty sú mylné. Nemožno považovať za rovnaké dve odlišné veci. Áno, v Biblii je rad pasáží hovoriacich o zabíjaní a ničení, ale tieto hovoria o konkrétnej udalosti v určitej dobe pre konkrétny prípad, nemajú univerzálnu platnosť do budúcnosti. Nevidíte, že by Izrael a Židia na niekoho útočili. Keby ste šli späť do histórie, tak založili kráľovstvo a žili v pokoji. Bránili sa iba útokom nepriateľov. Až do dnešných dní sa vždy bránili. Zatiaľ čo v Koráne ide o platnú doktrínu, ktorá platí aj teraz i v budúcnosti a pokračuje od doby Mohameda. V Koráne sa píše: „Zabíjajte židov“, „zabíjajte kresťanov“, „zabíjajte káfirov (neveriaci)“! Mnoho ľudí si myslí, že slovo „káfir“ znamená neveriaci v zmysle „ateista“, ale slovo „káfir“ zahŕňa každého, kto neverí v islam. Takže „káfir“ je kresťan, žid, budhista či ateista. Len preto, že nie ste moslimom, ste „káfirom“, ste nepriateľom. Toto je doktrína islamu.

    Pokiaľ ide o kresťanstvo, tak Ježiš povedal, aby sme milovali svojich nepriateľov. Povedal, že ak budete bojovať mečom, tak mečom zídete. Ježiš nepovzbudzoval ľudí, aby zabíjali, ale aby odpúšťali a milovali. Preto keď všetci udatní kresťania, napríklad križiaci, aj keď boli reakciou na to, čo robil islam, robili zlo, bolo to v neposlušnosti učenia Ježiša Krista. Ale moslimovia páchajú zlo z poslušnosti k učeniu Alaha a doktríne Mohameda a jeho hadísom (učenie Mohameda, ktoré sa tiež nazýva tradícia. Sunna je Mohamedov život – ako žil to, čo je napísané v Koráne. Šaría vychádza z Koránu, Sunny a Hadísu – pozn. red.). Takže v tom je obrovský rozdiel. Ak kresťania páchajú zlo, protiví sa to vôli Ježiša Krista, Boha. Keď zlo činia moslimovia, riadia sa príkazmi islamu. Islam vás učí zabíjať. Kresťanstvo hovorí, aby ste nezabíjali.

    Spomenuli ste krížové výpravy. Nemajú hádam kresťania právo na sebaobranu? Primárnym účelom krížových výprav bolo oslobodiť Svätú zem, ktorú dobyli moslimovia a ktorá bola predtým kresťanská. Križiakov pozval byzantský cisár, bolo to pôvodne územie Byzantskej ríše… Ak som križiakom, ktorý bráni svoju rodinu a svoj ľud, môžem podľa vášho pohľadu zabiť toho, kto chce zabiť mňa a moju rodinu, môj národ?

    Nepovedal som, že nemáte právo sa brániť. Povedal som, že krížové výpravy boli reakciou na to, čo robil islam. Vieme, že pod jedným kalifom bolo zničených viac ako 30-tisíc kostolov a že kresťania boli pod útokom. Celý Blízky východ a celá severná Afrika boli pôvodne kresťanské. Takže kresťania prosili svojich bratov, aby ich chránili a aby im pomohli. Máme právo na sebaobranu. Ale nemáme doktrínu, ktorá nám prikazuje „choď a zabíjaj“, keď ľudia neuveria v našu vieru. To je rozdiel medzi islamom a kresťanstvom.

    Český kňaz Tomáš Halík povedal, že my kresťania veríme s moslimami v rovnakého Boha. Čo si o tom myslíte?

    S tým nemôžem súhlasiť. Keby sme si vzali len to minimum, čo ľudia o kresťanskej viere vedia, Desatoro prikázaní… Boh Desatora hovorí: „Nezabiješ!“ Zatiaľ čo boh islamu hovorí: „Zabíjaj!“ Boh Desatora hovorí: „Nepožiadaš ženu svojho blížneho.“ Boh Koránu ti dovoľuje uzurpovať si, uniesť a znásilniť ženu akéhokoľvek nemoslima, čo Mohamed sám praktizoval. Mohamed si dokonca vzal ženu svojho adoptívneho syna. Boh Biblie stvoril muža a ženu a Ježiš povedal: „Jeden muž, jedna žena.“ Zatiaľ čo boh Koránu dovoľuje mať jednu, dve, tri, štyri ženy plus konkubíny a otrokyne. Vo vojne si môžete vziať sexuálnych otrokýň koľko chcete. Toto je akási praktická a etická rovina rozdielov.

    V teologickej rovine boh islamu popiera, že Ježiš Kristus je Boží syn. Keď budeme čítať v Prvom liste sv. Jana v štvrtej kapitole časť od prvého verša až do tretieho, tak ten to hovorí veľmi jasne, že ten, kto vyznáva, že Kristus prišiel v tele, teda Boh sa stal človekom a žil medzi nami, tak má ducha od Boha. A ktokoľvek to popiera, tak má ducha Antikrista (Pozn. red. – „Milovaní, neverte všetkému, čo je duchovné, ale rozlišujte, či sú tí duchovia z Boha. Do sveta totiž vyšlo veľa falošných prorokov. Podľa tohto Božieho Ducha poznáte: každý duch, ktorý vyznáva Ježiša Krista, prišiel v tele, je z Boha. Žiadny duch, ktorý Ježiša nevyznáva, však nie je z Boha, ale je to ten duch Antikrista, o ktorom ste počuli, že má prísť. Už teraz je na svete!“ 1 Jn 4, 1-3).

    Takže je veľmi jasné, že Boh kresťanov a boh islamu nie je ten istý. Moslimovia síce majú niektoré rituály, ktoré sa možno snažia kresťanstvo napodobniť, a napodobňujú aj mnoho židovských rituálov, ale to neznamená, že vyznávajú rovnakého Boha. Mám špeciálnu štúdiu o Alahovi. Vzali meno Alah, čo je v arabčine doslovný preklad pre slovo Elohim, a použili to v Koráne, aby mohli hovoriť, že sme rovnakí. Ale slovo Alah je v islame používané pre iného boha. Boh Biblie je živý boh, boh islamu je Pánom tohto sveta (pozn. redakcie – v kresťanskej teológii a v Písme je Pánom tohto sveta nazývaný diabol), je z ducha Antikrista.

    Čo si myslíte o tých kresťanoch, ktorí obhajujú islam a hovoria, že to je náboženstvo mieru? Prečo to robia? Sú niekým zavádzaní? Sú to zradcovia Krista? Čo si myslíte o ich motívoch? Je to naivita?

    Hovoríme, že poznať svojho nepriateľa je polovičnou výhrou v bitke. A Boh Biblie hovorí, že jeho ľud zahynie pre nedostatok poznania. Veľa kresťanov nepozná svoju vieru. To je tragické. A mnoho kresťanov je skôr ako svet než ako Kristus. Takže… keď neviete, kto ste, tak je ťažké vysvetliť, kto som ja. Je tu tiež po celom svete veľká propaganda islamu, ktorá sa mu snaží dať veľmi dobrý obraz na verejnosti a prezentovať ho ako náboženstvo mieru. Ľudia na Západe sú klamaní. My kresťania z Iraku, a to nehovorím len o sebe, ale o tých, ktorí majú a odovzdávajú vieru už po 1 900 rokov, poznáme skutočnú tvár islamu. Moslimovia kresťanov stále prenasledovali a zabíjali, prenasledujú a zabíjajú. Pomaly, ale iste. Už od doby, čo islam prišiel. Takže keď si niektorí ľudia stúpnu a povedia „moslimovia sú normálni ľudia“, tak s nimi budem súhlasiť. Ale poviem, že islam nie je ako kresťanstvo a že moslimovia sú ovplyvnení zlým duchom. Aj keď sú moslimovia veľmi láskaví a priateľskí, tak tento duch zla ich môže v sekunde obrátiť k zlým veciam. Máme dôkazy z nedávnej histórie.

    Tí, ktorí zabili kresťanov v údolí Ninive, tí, čo ich okradli o ich majetok, znásilnili ich ženy a ukrižovali ich deti, boli ich susedia, ich najlepší priatelia, ich spolupracovníci – moslimovia. Mnoho z týchto moslimov zavolalo svojim susedom, kresťanom, ktorí utiekli, a povedalo im: „Vieš, teraz bývam v tvojom dome.“ Toto máme zaznamenané. Takže si myslím, že je naivné, ak nie priamo zlé, podporiť islam a hovoriť, že je ako my. Ale kresťania to robia. Môžem povedať, že sú zaslepení Pánom tohto sveta (diablom – pozn. redakcie) a musia sa prebudiť. Ak sa nepoučíme z histórie, budeme zničení. Preto mám túžbu cestovať po vašej krajine a učiť o tom ľudí. Nechcem, aby vaša krajina bola zničená ako moja krajina, Irak.

    Český prezident Miloš Zeman povedal, že islam je anticivilizácia, oponuje moslimskej imigrácii. Čo si myslíte o postojoch českého prezidenta?

    Od začiatku som hovoril, že tohto muža rešpektujem. Rešpektujem ho ako prezidenta. Nielen preto, že som v Českej republike. Možno je veľa ľudí, ktorí ho nemajú radi, možno hovorí niečo, čo každému nesedí, ale v jednej veci má pravdu, a to keď hovorí, že súčasná migrácia je organizovaná invázia. Iba pred niekoľkými dňami turecký prezident priznal, že to organizujú. Mám prezidenta Zemana rád pre jeho veľmi statočné vyhlásenia. Hovorí, prečo by mal dovoliť moslimom prísť do tejto krajiny, keď v Nemecku útočia na synagógy – 70 rokov po skončení druhej svetovej vojny. Musíme byť múdri. Rozumiem mu, keď hovorí, že tu nechce moslimov, pretože v islame nie je obsiahnutá žiadna civilizácia. Mnohí nerozumejú tomu, čo islam chce. Islam presadzuje zničenie všetkých ostatných civilizácií a vytvorenie svojej vlastnej, jedinej, ktorá ovládne celý svet. A svet sa bude riadiť učením Mohameda a Alaha.

    Toto učenie je veľmi nehumánne a veľmi brutálne. Učenie islamu je v rozpore s českou Ústavou. Tá hovorí, že pred zákonom sú si všetci rovní, ale islam hovorí, že muži sú nadradení ženám a moslimovia sú nadradení nemoslimom, káfirom. Takže prečo by som mal toto zlo prinášať do vlastného domu, keď tomu môžem zabrániť? Teda postoj prezidenta Zemana je správny. V islame je obsiahnutá doktrína „hidžra“, teda doktrína imigračného džihádu, ktorá funguje už od doby Mohameda. Kalendár islamu, hidžra, sa začal imigráciou. Takže moslimský letopočet sa nezačína údajnými zjaveniami Mohameda ani narodením Mohameda, ale začína sa okamihom, keď Mohamed imigroval z Mekky do Mediny. Imigráciu praktizovali moslimovia od počiatku ako spôsob invázie a prostriedok dobytia a podrobenia si územia a ľudí. Do mojej vlastnej krajiny, Iraku, moslimovia prišli ako imigranti, bola to Mohamedova rodina po jeho smrti.

    O desať rokov neskôr, keď k nám vtrhli arabskí moslimovia z juhu, Mohamedova rodina pomohla dobyť naše mestá, pretože sa naučila naše metódy, poznala naše cesty a plány a mapy. Takýto imigračný džihád praktizoval aj Mohamed s inými moslimami. Vyslal ich do dnešnej Etiópie. Tam tiež mali šíriť islam. Ale Etiópčania boli múdri. Povedali im: „Buďte ako my, jedzte ako my a žite v pokoji. Nenúťte nás byť ako vy.“ Veľa z tých moslimských imigrantov opustilo islam a konvertovalo na kresťanstvo. Zvyšok odišiel späť. Mohamed si žiadal ženy tých, ktorí konvertovali. Je to napísané v jeho životopise.

    - Reklama -