Utečencov plánujú umiestniť v škole. Rodičia sú zhrození, deti ostanú doma. Vitajte v Nemecku

0
Utečenci v Nemecku (Autor: SITA)

Rodičia majú jasný odkaz: deti zo základnej školy ostanú doma. Rodičia chcú bojkotovať zriadenie utečeneckej ubytovne, ktorá má vzniknúť v škole. Ako rukojemníkov majú svoje deti, ktoré jednoducho nechcú do školy pustiť.

Drážďany už demonštrácie zažili

„Mesto Drážďany o niekoľko hodín začne s budovaním prístrešia pre približne 350 utečencov v budove školy na Boxberger Strasse 1-3, ktorú navštevujú naše deti. O tomto sme boli informovaní len krátko a stručne. Náš predošlý protest neviedol k žiadnej reakcii zo strany mesta,“ argumentujú v liste, ktorý im pomohol spísať právnik, nešťastní rodičia.

Mesto pritom už má za sebou demonštrácie zamerané proti príchodu utečencov. Stalo sa tak koncom júla, keď sa udiali viaceré demonštrácie, z ktorých niektoré mali za cieľ poukázať, že v meste sú migranti nevítaní. Pritom malo ísť o presunutie len Sýrčanov. Okrem toho sa však konali aj opačne zamerané protesty, pri ktorých zase utečencov vítali. Rodičia miestnych detí by sa asi pripojili k prvej skupine. Boja sa hlavne o bezpečnosť svojich ratolestí.

Boja sa chorôb

Ako tvrdia rodičia, zariadenie nie je oddelené od areálu školy. K hluku a vypätej atmosfére zo strany prisťahovalcov došlo aj počas informačnej akcie v škole, kde nakoniec musela zasahovať polícia, ktorá rodičov chránila. Tí sú presvedčení o tom, že v tábore dôjde k nepokojom a demonštráciám extrémistov, ale aj ku konfliktom medzi samotnými utečencami. Aj preto sa tak veľmi boja o svoje deti a doslova aj o ich životy.

„Je pravdepodobné, že nedostatočné plánovanie a nedostatočná protipožiarna ochrana by mohla ohroziť životy našich detí,“ uvádzajú rodičia. Okrem toho majú obavy aj zo sanity, v dôsledku čoho by došlo ku „katastrofálnym hygienickým podmienkam“. Údajne sa predpokladá, že utečenci a ich deti prinesú do zariadenia zdravotné riziká, ktoré sa rozšíria prostredníctvom spŕch a toaliet.

Radšej si zvolia alternatívu

Rodičia tvrdia, že ich deti majú právo vyrastať v pokoji a bezpečí. Odvolávajú sa pritom na ústavu, ktorá zaisťuje zvláštnu ochranu detí, zo stranu štátu. Rodičia vyhlásili, že nič iné teda nežiadajú. Učiteľov zase vyzývajú na štrajk a odmietanie výučby.

Ak mesto neustúpi, deti ostanú doma. Ďalšou možnosťou je nájsť alternatívne miesto výučby, alebo budú rodičia hľadať vhodnú školu, kde budú ich deti v bezpečí, na vlastnú päsť.
 

Pôvodný článok v nemčine si môžete prečítať TU

- Reklama -