Utečenci na knižných pultoch. Zalistujte si v ich životoch

    0
    Kníhkupectvo. (Autor: TASR)

    Moderná podoba knihy Canterburské poviedky s názvom „Refugee Tales“ (Utečenecké príbehy) má ako súbor kratších próz mapovať cesty imigrantov zo svojej domoviny až do cieľovej zastávky – Európy.

    Okrem ich osudovej cesty by mali príbehy dokumentovať napríklad aj správanie jednotlivých krajín starého kontinentu voči prisťahovalcom. Migračná kríza by mala byť v knihe spracovaná na základe krátkych, ale intímnych etúd zo životov ľudí, ktorí prišli o strechu nad hlavou. Za štrnástimi poviedkami stoja renomovaní autori ako Ali Smith, Patience Agbabi či Chris Cleave.

    Autori spolupracovali s utečencami, ktorí ich inšpirovali ich aktuálnymi a naturalistickými príbehmi. Tí sa rozhodli zostať v anonymite. „Nejde o fikciu. Nie sú to výpovede z nejakej brutálnej minulosti, ale sú to až hrozivo bežné zážitky novej európskej spodnej triedy – utečencov,“ vysvetľuje vydavateľ z manchesterského Comma Press. Knihu si budú môcť čitatelia zadovážiť 23. júna a výťažok z predaja poputuje do charitatívnych organizácií zaoberajúcich sa práve problematikou utečencov. O čerstvom literárnom prírastku informoval The Independent.

    - Reklama -