Utečenci: Vláda Maďarska opäť urobila niečo, čo rozčúli lídrov Európy

    0
    Viktor Orbán, maďarský premiér (Autor: SITA)

    Zmienky o existencii tzv. no-go zón, teda oblastí, ktorým dominujú moslimskí prisťahovalci a miestne úrady či polícia tu nemajú situáciu plne pod kontrolou, sa v ostatných mesiacoch objavujú v médiách čoraz častejšie. Kritici tvrdia, že za ich vznik sú zodpovední politici presadzujúci až príliš liberálnu prisťahovaleckú politiku. PL informovali v uplynulých mesiacoch o existencii desiatok no-go zón vo Švédsku a Veľkej Británii. Podobná situácia však panuje aj vo Francúzsku, Belgicku a ďalších krajinách v západnej Európe.

    Maďarská vláda konkrétne hovorí aj o no-go zónach v Londýne, Paríži, Štokholme a Berlíne. Všeobecne sa predpokladá, že týchto oblastí vzniklo po Európe veľké množstvo. Nie je však známe, ako prišli autori webu na konkrétne číslo deväťsto. „Kvóty na prerozdeľovanie moslimských migrantov zvyšujú riziko výskytu teroristického útoku a zároveň ohrozujú kultúru hostiteľských národov,“ píše sa ďalej na webe zriadenom vládou Viktora Orbána. Práve maďarský premiér patrí už od začiatku k najtvrdším kritikom prístupu EÚ k riešeniu migračnej krízy.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU

    Ako uvádza britský denník Daily Mail, na webe sa tiež objavili hodiny, ktoré ukazujú, že každých dvanásť sekúnd prichádza do Európy jeden migrant z Blízkeho východu alebo afrického kontinentu. „Ilegálni migranti prekračujú hranice bez povšimnutia, takže úrady netušia, kto sú a aké majú zámery. Nikto nevie, či niektorí náhodou nie sú maskovaní teroristi,“ varuje webová stránka a autori textu ďalej naznačujú, že v Londýne, Paríži, Bruseli a ďalších európskych metropolách strácajú úrady so stále rastúcou moslimskou menšinou kontrolu nad situáciou.

    Britskí politici považujú informácie maďarskej vlády za „prehnané a nepodložené“, ale priznávajú, že poznámky o zvýšení rizika terorizmu dávajú zmysel. „Maďarská vláda by nemala uvádzať čísla týkajúce sa údajnej existencie no-go zón vo Veľkej Británii, keď ich nemá podložené pádnymi dôkazmi. Súhlasím však s tým, že narastajúci počet migrantov môže zvýšiť riziko prípadného teroristického útoku,“ cituje britský denník bývalého ministra obrany sira Geralda Howartha. Konzervatívny poslanec David Davies dodáva, že obavy Maďarov sa dajú vzhľadom na ich boj za zachovanie vlastného jazyka a zvyklostí v minulosti pochopiť.

    Ako uvádza Daily Mail, referendum o kvótach na prerozdeľovanie utečencov by sa malo v Maďarsku konať tento rok v septembri. „Vlani v decembri sa Orbánova vláda pripojila k Slovensku a vyslovila proti návrhu Európskej komisie právnu námietku. Do tejto chvíle však došlo podľa tohto systému k prerozdeleniu iba 1 100 migrantov. Ak sa maďarskí voliči v referende vyslovia proti kvótam, bude sa to považovať za ďalšiu ranu pre kontroverzný plán EÚ. V referende vláda položí voličom konkrétnu otázku: ,Chcete, aby EÚ povinne premiestnila do Maďarska občanov nemaďarského pôvodu bez súhlasu maďarského parlamentu?‘“ dodáva denník.

    - Reklama -