Úspech českej polície. Zadržali muža, ktorý sa v mene Islamského štátu vyhrážal nastražením bomby v parlamente. Bola Praha skutočne v ohrození?

    0
    Ilustračné foto: Zásah polície (Autor: SITA)

    “Počas štvrtku oznámil na tiesňové linky celkom päťkrát uloženie bomby. Kriminalisti ho vypátrali v priebehu 24 hodín,” uviedol Hulan. Celý prípad sa začal vo štvrtok ráno. Operátori linky tiesňového volania prijali prvú vyhrážku o uložení výbušného systému. Ten mal byť uložený v budove parlamentu. Pyrotechnici následne konštatovali, že prehliadka budovy má negatívny výsledok.

    Ďalšie vyhrážky nasledovali v zhruba hodinových intervaloch. “Druhá smerovala do pražskej zoologickej záhrady, konkrétne ku klietke s makakmi… Aj v tomto prípade mala následná prehliadka negatívny výsledok,” povedal hovorca.

    Tretia vyhrážka bola trojnásobná a mala medzinárodný presah. Jej autor totiž upozorňoval, že tentoraz je bomba uložená na troch miestach vo švajčiarskom Zürichu. Jedným z týchto miest malo byť tamojšie letisko, ďalším kaviareň. Prípadom sa začali okamžite zaoberať kriminalisti, ktorým sa dnes podarilo pri stanici Veleslavín zadržať 30-ročného, česky hovoriaceho muža. Ten sa ku všetkým piatim vyhrážkam priznal.

    Či sa však muž za šírenie poplašnej správy dostane pred súd, je otázne. U zadržaného bolo totiž vykonané znalecké skúmanie v odbore psychiatria a na základe predbežných výsledkov lekár rozhodol o okamžitej hospitalizácii zadržaného v psychiatrickom zariadení.


     

    - Reklama -