Urážal ženy, že sú menšie, slabšie a menej inteligentné. Poľský europoslanec bude pykať za svoje slová

    0
    Janusz Korwin-Mikke (Autor: TASR)

    “Takýto spôsob vyjadrovania sa, ktorý urazil každú ženu v tejto inštitúcii, nebude tolerovaný,” vyhlásil predseda EP za búrlivého potlesku poslancov v pléne.

    Krajne pravicový europoslanec zo skupiny nezaradených pred dvoma týždňami na zasadnutí EP v Bruseli uviedol, že “ženy zarábajú menej ako muži, pretože sú menšie, slabšie a menej inteligentné”. 

    Korwin-Mikke už bol finančne potrestaný, a to v júli 2016 za rasistické výroky na adresu utečencov zastavením poslaneckých aktivít na päť dní a zmrazením finančných prídavkov na desať dní vo výške 3060 eur, ako aj v roku 2015 za hajlovanie na pôde EP a za prirovnanie mladých nezamestnaných k “černochom”.

    Tajani pri tejto príležitosti zdôraznil, že Európska únia nebude schopná vyrovnať sa s problémami, akými sú terorizmus, nezamestnanosť a chudoba, pokiaľ nebude dodržiavať a presadzovať práva žien. S odkazom na práva žien šéf EP vyzval členské štáty EÚ, aby ratifikovali a dodržiavali Istanbulský dohovor o predchádzaní násiliu na ženách a domácemu násiliu.


    Zdroj: YouTube

    - Reklama -