Úplne paranoidný Erdogan? Čistky robí už aj medzi futbalovými rozhodcami

    0
    Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan (Autor: SITA)

    V súvislosti s prepúšťaním štátnych zamestnancov po neúspešnom prevrate v Turecku opúšťa národnú federáciu 94 rozhodcov a funkcionárov.

    Uznali sme za vhodné prepustiť 94 pracovníkov zväzu vrátene regionálnych, ale aj celoštátnych rozhodcov, asistentov rozhodcov, respektíve delegátov a funkcionárov,“ uvádza sa v stanovisku Tureckej futbalovej federácie (TFF).

    Bližšie podrobnosti však TFF zatiaľ  neposkytla.

    Celoštátny denník Hürriyet uviedol, že medzi rozhodcami sa okrem arbitrov z nižších súťaží nachádza aj známe rozhodcovské meno z najvyššej súťaže Süper Lig.  

    Čistky sa týkajú údajných prívržencov duchovného Fethullaha Gülena, ktorého prezident Recep Tayyip Erdogan obvinil zo zosnovania puču.

    Odchody hráčov a bašta Slovákov

    Vzhľadom na nestabilnú geopolitickú situáciu v krajine polmesiaca sa rozhodol radšej zmeniť od novej sezóny klubovú príslušnosť nemecký reprezentačný útočník Mario Gómez. 

    Viac o Gómezovom odchode TU.

    Zaujímavosťou je, že najvyššia futbalová súťaž v Turecku je relatívne populárnou destináciou aj medzi našimi legionármi. Len pred začiatkom tohto ročníka prestúpili do Turecka hneď traja naši futbalisti (Bero a Ďurica – Trabzonspor, Škrtel – Fenerbahce).

    Navyše v minulosti hrávali v krajine desiatky ďalších Slovákov (napr. Pekarík, Vittek, Šesták, Stoch, Hološko, Sedlák, Kelemen, Kratochvíl, Petráš, Meszároš, Čech, Senecký).

    autor: mr, TASR

    - Reklama -