Uniesli súpravu lodí. Desiatim rukojemníkom ide o život. Teroristi požadujú mastné výkupné

    0
    Nákladná loď. (Autor: zdroj: Youtube)

    Ministerstvo nevedelo, kedy došlo k tomuto únosu. Únoscovia prvýkrát kontaktovali majiteľa lodí v sobotu.

    “Terajšou prioritou je bezpečnosť desiatich občanov, ktorých zajali ako rukojemníkov,” zdôraznil indonézsky rezort diplomacie. Spoločnosť, ktorej lode patria, informovala rodiny členov posádky.

    Abú Sajjáf je na americkom i filipínskom zozname teroristických organizácií a je známy bombovými útokmi, vydieraním a únosmi pre výkupné na nepokojnom juhu Filipín. Oslabili ho filipínske ofenzívy, ktoré vedú už celé roky za podpory USA, naďalej však zostáva bezpečnostnou hrozbou.

    Remorkér Brahma 12 a vlečný čln Anand 12 smerovali z Kalimantanu v indonézskej časti ostrova Borneo do prístavu Batangas na juhu Filipín. Filipínska polícia uviedla, že objavila odstavený remorkér. Domnieva sa však, že vlečný čln s približne 7000 tonami uhlia je naďalej v rukách únoscov.

    Filipínske bezpečnostné sily podozrievajú Abú Sajjáf z minuloročných únosov dvoch Kanaďanov, Nóra a Filipínky. Na Facebooku sa nedávno objavil videozáznam s požiadavkou na zaplatenie obrovského výkupného za nich do 8. apríla. Ak nebude zaplatené, vraj zomrú.

    - Reklama -