Únia sa dostala do imigrantskej pasce. Prišla na to jordánska kráľovná Rania. Stačí chybný krok a utečenci totálne zaplavia Slovensko i Čechy

    0
    Ilustračné foto: Záchrana migrantov v Stredozemnom mori (Autor: SITA)

    „Nesmieme zlyhať, lebo ak by títo extrémisti zvíťazili, bol by celý región čoskoro zdevastovaný a malo by to dopad na celý svet,“ tvrdí Rania. Paradoxné je, že kritika zaznieva práve z úst najvyšších predstaviteľov Jordánska. Až 98 percent obyvateľov tejto krajiny totiž tvoria práve moslimovia. Podľa portálu Aktuality.sk, ktorý sa odvoláva na informácie agentúry Reuters, nie je moslim ako moslim a kráľovná Rania je toho dôkazom.

    Odmietnutí predstavujú riziko

    Podľa jordánskej kráľovnej je Európska únia v pasci. Ak začne nemilosrdne deportovať všetkých nelegálnych migrantov, môže sa stať, že sa mnohí z nich po návrate do vlasti pridajú na stranu radikálnych islamistov, ktorí v Iraku a Sýrii založili samozvaný Islamský štát. Na druhej strane nie je dobré ani to, ak bude Európska únia príliš mäkká. V takom prípade sa môže údajne stať, že sa obyvatelia krajín na starom kontinente postavia na odpor voči prisťahovalcom a vezmú veci do vlastných rúk. To by mohlo znamenať vznik občianskej neposlušnosti a následné nepokoje.

    Podľa komentára Karola Lovaša na portáli Aktuality.sk sú vyjadrenia českého prezidenta Zemana a slovenského premiéra Fica len „trápnou komédiou na vytĺkanie politického kapitálu“. Ani jeden z nich si podľa Lovaša neuvedomuje dopad vlastných slov. „Možno by im tajné služby mali pripomenúť, že za východnou hranicou na Ukrajine žijú 2 milióny potenciálnych migrantov. Stačí iskra. A Zeman ich bude mať v podhradí. Pretože Michalovce ten nápor nevydržia,“ píše v komentári Lovaš.

    Celý článok si môžete prečítať TU

    - Reklama -