Ukrajinské mládežnícke skupiny bojujú za „tradičné hodnoty”. Bijú ženy a homosexuálov

    0
    vlajky hnutia Pravý sektor (Autor: ReproFoto: youtube)

    Skupina sa nazýva Módny verdikt a brojí proti „všetkému zlému“. Teda homosexualite, promiskuite, gamblerstvu a sexuálnym násilníkom. Skorumpovanej polícii neveria a tak berú zákon do vlastných rúk.

    Jej zakladateľ je Mykola Dulskiy, dvadsaťšesťročný samozvaný ochranca „tradičných rodinných hodnôt“. Skupinu založil vlani v Kyjeve a údajne už má viac ako 20-tisíc členov v krajinách bývalého Sovietskeho zväzu. „Obvykle skupina zaútočí na človeka po tom, čo dostane tri jeho fotografie či iné formy tzv. dôkazov, ktoré poukazujú na jeho nevhodný životný štýl. Spolu s tým dostanú jeho kontaktné informácie zo sociálnych sietí. „Potom ho nájdu, zbijú, nastriekajú do očí slzotvorný sprej a svoj výkon spravodlivosti nahrajú na video a dajú na sociálne médiá.“ V niektorých prípadoch sú ľudia bití aj za nosenie náušníc či publikovanie nahých fotiek na sociálnych sieťach.

    „Každý vie, že kto si zaslúži potrestať. Ale ľudia sú príliš zbabelí, než aby išli v ústrety spravodlivosti. No a my nie sme, ” povedal Dulskiy.

    Kritici sa o organizácii vyjadrujú ako o „homofóbnej skupine gangov, ktorá si násilím vynucuje svoje morálne štandardy“. A k tomu sa neštíti použiť bejzbalové pálky, slzný plyn a verejné poníženie. „Ich údajnými obeťami sú promiskuitné dievčatá pod šestnásť rokov a homosexuáli. „Svoje obete síce neokrádajú, ale záznamy z napadnutia zverejňujú na sociálnej sieti V Kontakte, ruskej alternatíve Facebooku.
    Pôvodný článok v angličtine nájdete TU.

    - Reklama -