Ukrajincom sa od prevratu na Majdane nežije lepšie, priznal samotný prezident

    0
    Petro Porošenko, ukrajinský prezident (Autor: SITA)
    Prevrat, ktorý stál Ukrajinu reputáciu v zahraničí aj životy ľudí, vníma stále viac Ukrajincov ako štátny prevrat. Z príhovoru Petra Prošenka, ktorý pri príležitosti tretieho výročia začiatku udalostí v Kyjeve odvysielala ukrajinská televízia Espresso, cituje denník Pravda. „Životná úroveň Ukrajincov sa za tri roky od udalostí na kyjevskom Námestí nezávislosti nezlepšila a je zatiaľ ďaleko od európskej úrovne,“ uviedol Porošenko. 
     
    Pri príležitosti výročia revolúcie nezabudol ukrajinský prezident pripomenúť „výdobytky revolúcie“, ktoré Ukrajina dosiahla od chvíle, keď padol režim Viktora Janukovyča. Porošenko pritom ospevoval ukrajinské úspechy napriek tomu, že štát nie je v najlepšom stave. 
     
    Kyjevský ekonomický analytik Oleg Ustenko tvrdí, že ide o lži, ktorým Ukrajinci uverili počas revolúcie. „Sľubovali Ukrajincom lacný import výrobkov z Únie. Autá budú vraj lacnejšie ako v Nemecku. Bola to lož, ktorú zámerne šírili počas udalostí na Majdane,“ spomína Ustenko. 
     
    Podľa Porošenka sa „europeizácia zatiaľ, žiaľ, nedotkla životnej úrovne Ukrajincov“ a je to podľa prezidenta vraj jediná oblasť, v ktorej sa Ukrajine nepodarilo priblížiť k európskym štandardom. 
     
    Celý text nájdete TU.
     
    - Reklama -