Ukrajina: Polícia zhabala vyše 700 kilogramov heroínu

    0
    Veľké množstvá metamfetamínu, heroínu, ilustračná snímka (Autor: TASR)

    Viac ako 100 kg drogy bolo ukrytých v luxusnom automobile, ktorý polícia zaistila v noci na nedeľu neďaleko Kyjeva. Kontraband uložený v tajnej skrýši vozidla sa podarilo nájsť až po zhruba trojhodinovej prehliadke.

    Ďalších 600 kilogramov objavili v nedeľu popoludní, takisto v kyjevskej oblasti. 

    “Nikdy som nevidel také množstvo heroínu zhabané ukrajinskou políciou,” napísal na Twitteri jej šéf Serhij Kňazev. Pri raziách zadržali štyroch cudzincov: jedného Moldavca, jedného Turka a dvoch Macedóncov. 

    V rámci vyšetrovania iného prípadu ukrajinské úrady skonfiškovali v sobotu ďalších takmer 130 kg heroínu v hodnote desať miliónov dolárov. Droga bola ukrytá v súkromnom dome v obci Bila Cerkva v západoukrajinskej Zakarpatskej oblasti, oznámila v nedeľu hovorkyňa generálnej prokuratúry. 

    Ukrajina je tranzitnou krajinou pre heroín, ktorý sa pašuje z Afganistanu do krajín strednej a západnej Európy. Na Ukrajinu sa – podobne ako iné drogy – priváža prevažne cez čiernomorské prístavy a zo susedného Ruska. 

    V marci zhabala ukrajinská tajná služba SBU takmer 260 kilogramov kokaínu v hodnote 51 miliónov dolárov, ktorý bol ukrytý na juhoamerickej nákladnej lodi kotviacej v prístave Odesa, uviedla stanica Deutsche Welle.  

     

    - Reklama -