Ukrajina: Pätnásť policajtov utrpelo zranenia pri potýčke s ultrapravičiarmi

    0
    Petro Porošenko (Autor: TASR)

    Ukrajinská polícia v sobotu večer oznámila, že 15 jej príslušníkov utrpelo zranenia pri zrážke s krajne pravicovými demonštrantmi, ktorí narušili predvolebné vystúpenie prezidenta Petra Porošenka. Informovala o tom agentúra AP. K incidentu došlo v meste Čerkasy 150 kilometrov juhovýchodne od Kyjeva, kde viedol Porošenko kampaň pred prezidentskými voľbami vyhlásenými na 31. marca, v ktorých sa opätovne uchádza o funkciu.

    Niekoľko desiatok členov krajne pravicovej strany Národný zbor sa pokúsilo vtrhnúť na pódium, kde Porošenko hovoril, a snažili sa aj zablokovať jeho kolónu. Policajti použili slzotvorný plyn, aby ich rozohnali. Oznámenie polície nespresňuje závažnosť zranení jej príslušníkov, dodáva však, že piatich ošetrili na mieste.

    Skôr v priebehu soboty boli hlásené aj zranenia policajtov pri potýčke s ultrapravicovými demonštrantmi v ukrajinskom hlavnom meste Kyjev. Násilnosti sa odohrali pred budovou prezidentskej kancelárie, kde sa zišlo niekoľko sto demonštrantov, aby žiadalo zadržanie hlavných postáv v korupčnom škandále v obrannom priemysle.

    - Reklama -