Ukázali sme Nemecku prostredník. Zmysel summitu premiérov o utečencoch očami komentátora

    0
    Premiér Robert Fico (Autor: SITA)

    Európa sa podľa Bárdyho rozdelila na východnú a západnú. „Môžu za to utečenci? Alebo politici?“ pýta sa. Pokračuje, že včerajší summit lídrov krajín EÚ bol len akousi kozmetickou záležitosťou, pretože konkrétne výsledky a riešenia aj tak nepriniesol. „Bruselské summity riešenia neprinášajú. To sme si mohli všimnúť už napríklad pri gréckej kríze či dlhovej kríze v eurozóne,“ uvažuje.

    Lacné divadlo

    O čom bol teda podľa Bárdyho včerajší summit? „Bol o tom, aby si predsedovia vlád pozreli do očí a zadefinovali si, kto s kým kope, a proti komu, a či sú pohádaní naozaj, alebo len hrajú divadlo,“ myslí si. Podľa neho sú v otázke riešenia utečeneckej krízy medzi krajinami spory, ktoré sa nevyriešili ani včerajšou diskusiou.

    Ukázali sme Nemecku prostredník

    „Východoeurópske štáty, okrem Poľska, jednoznačne deklarovali, že sa nechcú spolupodieľať na riešení utečeneckej krízy cez kvóty. Že ukážeme Nemecku prostredník, pretože my to vidíme inak,“ píše Bárdy. „Tak ďaleko ako Fico nedošiel ani podstatne temperamentnejší a navonok nekontrolovateľný Viktor Orbán, ktorému však jeho situáciu s utečencami nezávidí asi žiadny európsky premiér,“ dodal.

    Celý komentár si môžete prečítať TU


     

    - Reklama -